Geen Prodrive in F1 in 2010

Gepubliceerd op 13 juni 2009 door Niels Hendrix

Uit de 25 inschrijvingen die de FIA ontvangen heeft voor het Formule 1 seizoen 2010 zijn dertien teams geselecteerd. Bij die lijst horen de huidige teams, die zich verenigd hebben in de FOTA. Daarnaast mogen drie nieuwe teams hun opwachting maken: Campos Grand Prix, Manor Grand Prix en Team US F1.

Prodrive baas David Richards had ook een verzoek ingediend maar dat is afgewezen. Vanzelfsprekend reageerde hij namens het Britse team teleurgesteld op het besluit. Drie jaar geleden deed het bedrijf van Richards ook een inschrijving. Die werd toen geaccepteerd maar vanwege alle onduidelijkheid rondom het gebruik van klantenchassis werd daar geen gebruik van gemaakt.

"Natuurlijk zijn we erg teleurgesteld over de beslissing van de FIA om ons niet op te nemen op de deelnemerslijst voor 2010", laat Richards in een verklaring weten. "Wij zijn er namelijk van overtuigd dat we de middelen hebben om competitief te kunnen zijn in de Formule 1 en dat we een positieve bijdrage hadden kunnen leveren aan de sport. We wachten nog even af hoe de zaken zich volgende week ontwikkelen, wanneer de deadline van de FIA is. Tot die tijd houden we ons beschikbaar. Het kan namelijk verkeren."
Tot 19 juni krijgen de teams die zich onder bepaalde voorwaarden hebben ingeschreven nog de kans om hun inschrijving onvoorwaardelijk te maken. Er is dus nog een kleine kans dat Prodrive alsnog een plek op de startgrid van 2010 toegekend krijgt.

Niels Hendrix