Jos trotseert de regen

Gepubliceerd op 10 juni 2009 door Niels Hendrix

Om en om nemen de Aston Martin Racing coureurs bezit van de 008 bolide. Hetzelfde gebeurt natuurlijk bij de andere twee AMR prototypes maar onze bijzondere aandacht gaat uit naar de auto waarin Jos rijdt.
Terwijl de regen gestaag neer blijft dalen, kruipt Jos voor zijn tweede run in de cockpit. Na zijn rondjes staat hij ons te woord. "Ook in de regen rijden we om het gevoel te krijgen met de auto, want stel dat het toch nat wordt tijdens de race", legt Jos uit. "Het ging direct goed."

Eerlijk gezegd hadden we ook niet anders verwacht na de spectaculaire rondetijden van vorig jaar die Jos midden in de nacht in de regen in de Porsche RS Spyder neer wist te zetten. Als een vis in het water zou te min zijn voor de situatie van toen. Vanavond werden er door Jos rondjes van rond de 4:04 geklokt, op dat moment erg snel.
"De Peugeots gaan wel harder door de snelle bochten", moet Jos toegeven. "Daar profiteren ze van hun grotere downforce, volgens mij hebben ze meer vleugel staan. Op het rechte stuk reed ik zo een Peugeot voorbij maar in de bochten was het andersom." Tevreden? "Het gaat best goed. Ik hoop wel op droog weer natuurlijk voor de rest van de week. Ja, ik ben tevreden."


Jos eruit


Davidson erin

De in het droog gereden tijden worden bij lange na niet meer gehaald en het ziet er ook niet naar uit dat er in de laatste uren voor middernacht, in het donker en in de regen, nog verbeteringen te verwachten zijn.

Niels Hendrix