Jos op weg naar Le Mans

Gepubliceerd op 08 juni 2009 door Niels Hendrix

Vandaag is Jos Verstappen vertrokken naar circuit de la Sarthe voor de befaamde 24 Uur van Le Mans. Vorig jaar won Jos bij zijn debuut in de klassieke 24-uurs race de titel in de LMP2 klasse samen met het Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur team. Voor de 77ste editie van de 24 Heures du Mans zit Jos achter het stuur van één van de drie LMP1 fabrieksauto's van Aston Martin Racing. De kans dat Jos ook in 2009 het circuit als kampioen verlaat, lijkt met de gedoodverfde winnaars Audi en Peugeot erg klein.


Jos bij de Aston Martin LMP1

Jos, hoe is het met je fysieke gesteldheid? "Nou, in de week na de crash op Monza heb ik flink veel last gehad van mijn nek en rug. Alles zat vast. Dat is nu gelukkig zo goed als over." En de auto? "Die is weer opgebouwd door het team. Er was meer kapot dan op het eerste gezicht te zien was, er zat zelfs een scheur in de monocoque."
Dinsdag wordt de auto gekeurd door de Automobile Club de l'Ouest. Op woensdag volgen de vrije trainingen, op donderdag de kwalificatie. De elf benzine aangedreven LMP1 auto's zullen een zware dobber krijgen aan de negen diesels.

Hoe schat Jos zijn kansen in?
"Samen met Anthony Davidson en Darren Turner hebben we een sterk rijderstrio. De wil om te winnen is er absoluut. Meer dan ons uiterste best kunnen we niet doen maar ik denk eerlijk gezegd niet dat we met onze benzine auto tegen de diesels op kunnen. Maar je weet het natuurlijk nooit in een race die 24 uur duurt. Na de trainingen op woensdag weten we meer", besluit Jos.

Niels Hendrix