Max oppermachtig in eerste ronde Benelux Karting Series

Gepubliceerd op 07 juni 2009 door Ron Lem

In het weekeinde van 6 en 7 juni werd in Genk het eerste weekend van de Benelux Karting Series verreden. Uiteraard reed Max Verstappen ook weer mee. Het kampioenschap bestaat uit drie weekeinden waarin elk vier races verreden worden.

Zaterdag was een droge dag. Hoewel de dreiging van regen aanwezig was, kon met de droogweerbanden en droogweersetting gereden worden. Max had er zin in en dat bleek uit de resultaten. Hoewel het gat met de nummer twee, Jordi van Moorsel, niet heel groot was, wist Max de kwalificatie in zijn voordeel te rijden zodat hij als eerste aan de startlijn stond.
In de eerste race kwam het er heel even op aan toen Marijn Kremers bij de start direct naast Max wist te komen. Uiteindelijk moest Kremers toch met twee banden door het gras, en in Max de meerdere erkenen. Vanaf dat moment heeft Max alleen nog maar als leider in de wedstrijd gereden en wist zowel de eerste als de tweede race te winnen, met uiteindelijk zeven seconden voorsprong.


Marijn Kremers werd uiteindelijk toch door Max uitgeremd in de eerste bocht

Zondag was een regenachtige dag. In de kwalificatie wist Max met drie tienden van een seconden als eerste te eindigen, wat hem opnieuw de eerste plaats op de startgrid opleverde.
Toen bij de eerste race de regen goed uit de lucht viel, was de kart voorzien van regenbanden en volledige regensetting. Deze race wist Max met ruim dertien seconden voorsprong als winnaar te eindigen. "Alles ging goed, het was echt een foutloze race", aldus Jos na afloop.


Ook de tweede race werd in de regen gereden. En ook hier wist Max met een behoorlijke voorsprong van zesenhalve seconde als eerste de finish te halen. "Max is dus ook een échte regenrijder, dat is vandaag wel weer gebleken. Max reageerde na afloop tevreden, hij heeft het naar eigen zeggen zelfs nog rustig aan gedaan", aldus een trotse Jos aan de telefoon.


Max aan de leiding


Max als eerste over de finish

De volgende race voor Max is in het weekeinde van 17 tot 19 juli in Frankrijk, Ostricourt.

Ron Lem