Aan het einde van de middag ging het inderdaad mis en kwam Jos in de bandenstapels terecht. "Ik was niet eens aan het pushen voor een snelle rondetijd. Sterker nog, ik reed zelfs 1,4 seconde langzamer dan mijn snelste tijd", aldus een beduusde Jos. Hoe gebeurde het? "Ik kwam aan bij de bocht Parabolica en remde precies op hetzelfde punt als waar ik de ronde ervoor remde. Dat konden we ook op de data zien, er zat nog geen meter verschil tussen. Maar op het moment dat ik het rempedaal aanraakte, blokkeerden de achterwielen en spinde de auto. Daarna ging ik met 308km/uur de bandenstapel in en was het natuurlijk einde oefening. "> Jos snelste op Monza maar niet zonder kleerscheuren - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos snelste op Monza maar niet zonder kleerscheuren

Gepubliceerd op 25 mei 2009 door Niels Hendrix

Vanmiddag ging Jos Verstappen op Autodromo Nazionale Monza verder met de test voor Aston Martin Racing. Net als in de ochtend voerde Jos de tijdentabel aan. "Het ging weer heel gemakkelijk en goed. Ik zit lekker in de auto en was weer de snelste op de baan. Over de Aston Martin LMP1 ben ik dan ook zeer tevreden", vertelt Jos ons. "Ik zei nog tegen het team dat de auto heel erg vergeeflijk is. Het voelde heel erg goed aan tot het mis ging..."

Aan het einde van de middag ging het inderdaad mis en kwam Jos in de bandenstapels terecht. "Ik was niet eens aan het pushen voor een snelle rondetijd. Sterker nog, ik reed zelfs 1,4 seconde langzamer dan mijn snelste tijd", aldus een beduusde Jos. Hoe gebeurde het? "Ik kwam aan bij de bocht Parabolica en remde precies op hetzelfde punt als waar ik de ronde ervoor remde. Dat konden we ook op de data zien, er zat nog geen meter verschil tussen. Maar op het moment dat ik het rempedaal aanraakte, blokkeerden de achterwielen en spinde de auto. Daarna ging ik met 308km/uur de bandenstapel in en was het natuurlijk einde oefening. Het was een klap van bijna 15G en de auto is afgeschreven."
Jos vervolgt: "Ik baal hier echt ontzettend van en vind het nog het ergste voor het Aston Martin Racing team. Ik begrijp niet hoe dit heeft kunnen gebeuren want ik ging er niet eens vol voor. Het leek wel of er iets mis was, heel raar. Voor mijn gevoel heb ik het niet in de hand gehad. Ik heb er geen verklaring voor en dat maakt het ook voor mij extra zuur. Maar het is niet dat ik een excuus probeer te zoeken want ik was gewoon degene die in die auto zat.


Jos bij zijn nieuwe bolide


De Aston Martin LMP1 zit als gegoten

Door de impact liep de Aston Martin LMP1 vooral links en dan met name aan de voorkant veel schade op. En Jos zelf? "Ik heb pijn aan mijn rechterhand en een hele stijve nek. Het was niet normaal hoe hard dat ging, dat deed wel even pijn. Maar dat gaat wel weer weg. Ik vind het veel erger voor het team. Ik kan het helaas niet meer terugdraaien. Hopelijk kan het team nog voor de 24 Uur van Le Mans alle drie de auto's gereed krijgen."
Heb je wel nog wat kilometers kunnen maken? "Ik heb een ronde of 30 gereden. Dat is niet heel veel maar het is genoeg. Het ging goed en voelde goed en dan is het niet nodig om veel meer te rijden. Ook fysiek ging het prima." Een wisselende dag dus op Monza. "Ja, tot aan de crash had ik het enorm naar mijn zin en volgens mij was het team ook wel onder de indruk. Natuurlijk zullen ze dat niet zomaar laten merken maar ook de andere coureurs hielden de data nauwlettend in de gaten. Dat zegt mij genoeg."

Niels Hendrix