scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Aston Martin is ambitieus

Gepubliceerd op 19 mei 2009 door Niels Hendrix

Voor Aston Martin is het in 2009 precies vijftig jaar geleden sinds het merk een overall overwinning op het befaamde circuit in Frankrijk boekte. Vandaar dat Aston Martin juist dit jaar weer alles op alles zet om de geschiedenis zichzelf te laten herhalen en er op Le Mans drie LMP1's in de kenmerkende blauw/oranje Gulf kleurstelling voor in de strijd gooit. Het is een ambitieuze poging om het legendarische succes van de 1959 DBR1 te herhalen.
Aston Martin Racing is een samenwerkingsverband tussen Aston Martin en Prodrive en is opgericht in 2004. Dat de 2009 Aston Martin LMP1 een auto met veel potentieel is, bewees het team tijdens de 1000 km van Catalunya. Tijdens de foutloos verlopen debuutrace in Spanje eiste de nummer 007 meteen de winst op in de eerste race van de Le Mans Series. In de tweede LMS race op Spa werd dezelfde Aston Martin derde en het team leidt nu het kampioenschap voor constructeurs.


Power Beauty and Soul

"De 2009 editie van de 24 Uur van Le Mans wordt erg belangrijk voor Aston Martin. De uitdaging om de overwinning weer op te eisen in deze befaamde race was simpelweg te groot om te negeren", zei David Richards, de voorzitter van Aston Martin, al eerder. "Maar we onderschatten het niet. Hoewel we de afgelopen twee jaar de GT1 klasse gewonnen hebben, is het een enorme klus om het nu op te nemen tegen de bewezen snelheid en duurzaamheid van de diesel aangedreven auto's. Desondanks zie ik het als een geweldige kans om de kunde van de Britse engineering tentoon te spreiden."
Dr. Ulrich Bez, algemeen directeur van Aston Martin, vult aan: "Racen is altijd - en nog steeds - het hart van Aston Martin geweest. Onze auto's zijn subtiel, elegant en handgemaakt maar bezitten de genen voor competitie. Ik ben blij met onze partners en hun steun die het mogelijk maakt om op het hoogste niveau van de langeafstandsracerij mee te strijden. We zullen ons met heel ons hart storten op dit project en de essentie van Aston Martin uitdragen: Power Beauty and Soul."

Niels Hendrix