scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos met MaxiCool naar Le Mans in een Aston Martin LMP1!

Gepubliceerd op 19 mei 2009 door Niels Hendrix

Jos Verstappen zal tijdens de 24 Uur van Le Mans in actie komen met een LMP1 Aston Martin. In het weekend van de 1000 km van Spa-Francorchamps heeft hij op het circuit zijn handtekening gezet onder het contract van het fabrieksteam Aston Martin Racing. Jos zal op 13 en 14 juni 2009 een zitje delen in één van auto's die het Britse team dan op circuit La Sarthe inzet. Zo komt er voor Jos, na in 2008 kampioen te zijn geworden in de LMP2 klasse en tevens de 24 Uur van Le Mans te hebben gewonnen, een vervolg in de hoofdklasse van de langeafstandsracerij.

"Bij mijn kennismaking met het Aston Martin Racing team en het zien van de Aston Martin LMP1 had ik meteen een goed gevoel", laat Jos ons weten. "Ook de leiding van David Richards van Prodrive, een man met ontzettend veel ervaring in de autosport, wekt bij mij alle vertrouwen. Ik heb altijd gezegd dat ik wil racen maar dan moet het wel met een professioneel team zijn. Dat is Aston Martin Racing absoluut. Daar wil ik graag bijhoren en mijn steentje aan bijdragen."
Eerder was er interesse van andere teams in de diensten van Jos. Je lijkt nu snel tot een overeenstemming te zijn gekomen? "De onderhandelingen verliepen inderdaad vlot. Beiden partijen wilden graag de samenwerking aangaan dus we waren er zo uit. Ik rijd in eerste instantie de 24 Uur van Le Mans voor Aston Martin Racing. Over de toekomst daarna hebben we het nog niet gehad." Jos vervolgt: "Ik hoop dat we een snelle combinatie van rijders hebben. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik in de snelste Aston Martin op Le Mans zal zitten."


David Richards en Jos Verstappen


Jos en MaxiCool zijn er klaar voor

Jos krijgt tijdens de 24 Uur van Le Mans steun van MaxiCool. Het bedrijf dat airconditioners, warmtepompen, accessoires en gereedschappen voor de koeltechniek levert en distribueert, is bij Jos ingestapt als persoonlijke sponsor. Naast het eigen merk verkoopt MaxiCool ook airconditioners van LG. "In de eerste plaats vind ik het mooi dat Jos weer rijdt", steekt directeur Jan Postulart van wal. "We zijn met MaxiCool in vijf jaar tijd uitgegroeid van beginnend bedrijf tot een in ons segment belangrijke speler op de Nederlandse markt. Om ons merk nog meer onder de aandacht te brengen, ben ik met Jos in zee gegaan. Jos brengt nog altijd flink wat teweeg in Nederland. Daarnaast is Aston Martin een merk met prestige. Ik heb gezien dat het een zeer professioneel team is en was daar erg van onder de indruk." Het logo van MaxiCool zal te zien op Jos z'n helm, overall en pet. "Hopelijk kan MaxiCool met Jos de 24 uur volmaken", besluit Postulart. Voor meer informatie over de nieuwe sponsor van Jos, zie www.maxicool.nl.

Ter voorbereiding op de 24-uurs race gaat Jos testen. "Op 25 mei gaan we met Aston Martin Racing in Monza testen. Dan kan ik echt kennis maken met de auto en eraan wennen zodat ik me er comfortabel in ga voelen. Het zal de laatste test zijn voordat we naar Le Mans gaan", vertelt Jos.
Jos heeft niet eerder in een coupé – een gesloten prototype – gereden. "Ja, dat is nieuw voor me. Door het dak boven je hoofd en de panelen aan de zijkant zal ik minder zicht hebben. Daar zal ik even aan moeten wennen. Ook is het met in- en uitstappen krapper maar daar zullen we op oefenen."
"Het is een geweldig mooie auto om te zien", laat een enthousiaste Jos ons weten. "En het geluid van de V12 motor is het mooiste van allemaal."
Jos, tot slot nog een laatste vraag. Krijg je nu ook een auto van de zaak of mag je in het concurrerende merk blijven rijden? "Daar hebben we het niet over gehad maar misschien heeft Aston Martin nog een verrassing voor me in petto", reageert Jos met een knipoog.


Het uitzicht vanaf de nieuwe werkplek van Jos


De Aston Martin LMP1

Onderstaand de relevante data en tijden met betrekking tot de 77e editie van de 24 Uur van Le Mans:

Woensdag 10 juni   18.00-24.00u                  Vrije training
Donderdag 11 juni  19.00-21.00u en 22.00-24.00u  Kwalificatie
Vrijdag 12 juni    18.00-19.00u                  Rijdersparade
Zaterdag 13 juni   08.30-09.15u                  Warm-up
                   15.00u                        Start 24 Uur van Le Mans
Zondag 14 juni     15.00u                        Finish 24 Uur van Le Mans

Niels Hendrix