scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max wint ook 2e ronde BK

Gepubliceerd op 12 april 2009 door Niels Hendrix

Eerlijk is eerlijk, erg spannend zijn ze niet die races van Max. Of je moet er een weddenschap op hebben staan hoe groot zijn voorsprong zal zijn bij het passeren van de finishlijn...
Ook in de tweede ronde van de Belgisch Kampioenschap karting won Max Verstappen alle vier de wedstrijden in de KF5 klasse. Er mogen dan naast de Belgen en Nederlanders ook Finnen, Denen, Fransozen en Portugezen aan de start staan, Max is nog steeds als eerste bij de finish!
Een flinke stortbui vlak voor de kwalificatie op zaterdag zorgde voor een klein stress momentje. Slicks of regenbanden? Het werd het laatste. "In het begin ging het niet zo goed tijdens de kwalificatie", vertelt Max. "Ik stuurde te wild en ik remde te laat. Maar na een paar rondjes ging het al beter omdat ik wat rustiger reed. Ik hoop wel dat het droog is tijdens de race."


Max en Jos werden op de voet gevolgd door een camerateam van Holland Sport
Maandag om 20.25 uur is de uitzending op NED3


Een kijkje over de schouder van Max

Droog was het inderdaad. Stralend zelfs. Terwijl er in de eerste bocht na de start al zes man naast liggen en de nummers twee en drie in een hevig gevecht zijn verwikkeld, loopt Verstappen junior uit op zijn concurrentjes. Hij wint met een riante voorsprong. De tweede race op zaterdag bekijken we samen met zijn mentor en hoofdmonteur Jos. Met de stopwatch in de hand krijgt Max aanmoedigingen van Jos om er vol voor te gaan. Zijn voorsprong kan hem niet groot genoeg zijn. Perfectionist Jos geeft een paar ronden later aan dat de carburateur een iets andere afstelling moet hebben. Hij hoort dat aan het motorgeluid van de voorbij scheurende Max. Die laatste pikt dat op en een ronde later klinkt het inderdaad scherper en dus beter, aldus Jos. En Max? Die komt voor de tweede keer als eerste bij het zwart/wit geblokt!


Opperste concentratie


De formatieronde op weg naar de rollende start

De zondag op Genk is een kopie van de dag ervoor. Pole positie en twee maal winst. Max heeft weer een maximaal resultaat gescoord en gaat fier aan kop in het Belgisch Kampioenschap karting.
Ook de gebroeders Pex waren op hun thuiscircuit onverslaanbaar. Jorrit viel in de tweede race van de KZ2 klasse uit door een gebroken ketting maar won de andere drie. Broer Yard won de tweede race en werd in de andere drie manches tweede. Alom tevreden gezichten dus.


Max in aktie


Duimpje omhoog voor weer een overwinning

Niels Hendrix