scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Kolles met Audi R10 naar LMS

Gepubliceerd op 19 januari 2009 door Niels Hendrix

Eerder maakte Audi bekend niet met hun nieuwe R15 TDI LMP1 prototype mee te rijden in de Le Mans Series noch in de Amerikaanse variant van de LMS maar deze auto slechts in te zetten in de 24 Uur van Le Mans en 12 Uur van Sebring (in maart). Vandaag komt het nieuws naar buiten dat de Audi R10 – in 2008 de winnaar van de LMS, ALMS, Petit Le Mans en de 24 Uur van Le Mans – toch ingezet zal gaan worden, al zij het privé.

Voormalig Formule 1 teambaas Colin Kolles heeft zicht met zijn TME team met twee diesel aangedreven Audi R10 TDI's ingeschreven voor het LMS kampioenschap en de legendarische race op Le Mans. Het zal voor de eerste keer sinds 2005 zijn dat er een privé Audi op La Sarthe rijdt.
Als onderdeel van de overeenkomst met Audi zal TME ook de nodige service en support leveren. Kolles en Audi werken al enkele jaren samen. In de DTM racete TME afgelopen seizoen nog met Audi A4's.

"Terwijl wij ons dit jaar op de ontwikkeling van de R15 TDI en de DTM zullen concentreren, zijn wij bij Audi verheugd dat nu een privéteam de R10 TDI wil kopen en inzetten tijdens de LMS'', laat Dr. Wolfgang Ullrich, autosportbaas van Audi, weten. "Zo worden de raceauto's van ons merk Audi nog breder ingezet."

Niels Hendrix