Renault ongewijzigd in 2009

Gepubliceerd op 05 november 2008 door Niels Hendrix

Het Formule 1 team van Renault komt volgend jaar met hetzelfde rijdersduo aan de start. Het contract van Fernando Alonso is met twee jaar verlengd, dat van Nelsinho Piquet met één jaar.
Teambaas Flavio Briatore is blij Alonso weer aan zich te hebben kunnen binden: "Renault heeft hiermee een van de opwindendste coureursduo's van het veld en bovendien is het een goede mix van jeugd en ervaring. Dat Fernando de komende twee seizoenen bij ons blijft, toont dat hij vertrouwen heeft in het team. Daar zijn wij erg blij mee. Hij is toegewijd geweest gedurende dit lastige seizoen en zijn leiderschap en talent, samen met het harde werk van het team, hebben zich uitbetaald in onze recente goede resultaten."

Alonso won twee races en scoorde in totaal 61 punten. Samen met de 19 punten van Piquet eindigt Renault daarmee op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap.
Alonso: "Ik blijf bij Renault omdat, zoals ik dit jaar al vaker heb gezegd, zij altijd mijn eerste keuze zijn geweest en ik voel me goed en op mijn gemak in dit team. Het is een zeer hecht team met een winnaarmentaliteit, maar waar toch ook een relaxte en leuke sfeer heerst. En daar voel ik me goed bij."

Piquet had een moeilijk eerste jaar in de Formule 1. Naarmate het seizoen vorderde, presteerde hij wel steeds beter. "Ik heb een lastig seizoen achter de rug", zegt Piquet. "Maar ik heb veel geleerd en ik hoop dat ik het met die ervaring in 2009 beter kan doen. Ik wil het team bedanken voor het vertrouwen dat het in mij heeft. Ik zie nu al uit naar volgend jaar en ben blij dat ik mag blijven."

Niels Hendrix