scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max nu ook officieel Belgisch Karting kampioen 2008!

Gepubliceerd op 04 november 2008 door Niels Hendrix

Hoewel Max Verstappen elf van de twaalf races in de Cadetten klasse van het Belgisch Kampioenschap Karting 2008 op zijn naam schreef, werd hij niet tot kampioen uitgeroepen. Max reed één weekend namelijk met een Nederlandse licentie en leek daardoor de titel mis te gaan lopen. Het reglement schrijft namelijk voor dat buitenlandse rijders bij de Mini's en Cadetten niet in de eindstand van het kampioenschap opgenomen worden.

De Verstappens tekenden echter beroep aan met de redenering dat Max, die niet alleen in België woont maar ook een Belgisch paspoort heeft, in België helemaal geen buitenlander is. Vorige week donderdag werden alle argumenten tijdens een zitting gehoord. De sportcommissarissen konden echter geen uitspraak doen omdat zij daartoe geen bevoegdheid hadden. Het besluit moest worden genomen door het "directoire" van de Royal Automobile Club of Belgium (RACB).

Vandaag viel de beslissing in het voordeel van Max. De RACB -de Belgische autosportfederatie- heeft Max alsnog uitgeroepen tot kampioen van het Belgisch Kampioenschap Karting 2008 in de klasse Cadet. Max, nogmaals gefeliciteerd!


Max kan alsnog aan de champagne, ehhh... priklimonade!

De eindstand van het BK Karting 2008 in de klasse Cadet:

1 Max Verstappen       420
2 Simon Mirguet        366
3 Erine Ferrari        310
4 Béranger Dierckx     305
5 Charles Englebert    298
6 Mathieu Di Giacomo   274
7 Maxime Carpena       219
8 Louis-Michel De Luca 124
9 Sandro Legrain       119

Niels Hendrix