scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max Belgian Rotax Max Challenge kampioen 2008!

Gepubliceerd op 19 oktober 2008 door Niels Hendrix

Alweer kan Max Verstappen een titel aan zijn toch al niet geringe palmares toevoegen. Op het kartcircuit van Genk, waar Verstappen junior kind aan huis is, won hij de zesde en laatste ronde van de Belgian Rotax Max Challenge (BRMC). Afgetekend, mogen we wel zeggen. In de Mini-Max klasse was Max wederom al zijn leeftijdsgenootjes te snel af. Zowel in de kwalificatie sessie als in de drie races. Aan het eind van de dag stond Max dan ook op de hoogste trede van het podium en werd hij uitgeroepen tot kampioen van 2008!

Als je zijn CV bekijkt of hem bezig ziet op de baan, zou je haast vergeten dat Max pas net elf jaar is. Zijn trotse moeder noemt hem dan ook een hele vent. Het gedol met de andere kinderen in het rennerskwartier op het Belgische circuit verraadt echter zijn ware leeftijd. Maar zodra de zwart/oranje helm weer op gaat, verandert Max in een volbloed racer. Dan is hij volledig gefocust op het rijden. Dat hem dat schijnbaar moeiteloos af gaat, mag inmiddels geen verrassing meer heten.


Elke centimeter asfalt wordt benut


Daar waar het kan, gaat Max voorover liggen

"Mooi hè, hoe strak Max zijn rondjes rijdt?" stelt Jos een retorische vraag, terwijl hij ondertussen wat rubber van de gebruikte banden van Max weg schraapt. Het moet voor de volgende race voor net wat meer grip zorgen. Het zijn de kleine details waar Jos als monteur met zijn jarenlange ervaring in de racerij oog voor heeft.
Wanneer de start van de eerste race ter sprake komt, heeft senior wijs advies voor junior. Max windt zich als polesitter op over het goedkeuren van de start. De nummer twee ging bij de vliegende start namelijk als eerste over de lijn. Max heeft het temperament niet van een vreemde... "Je moet rustig blijven en je concentreren op je eigen race", zegt Jos. "Soms moet je dat soort beslissingen van de wedstrijdleiding gewoon accepteren."

Het maakt voor het verloop van de wedstrijd niets uit want Max krijgt zijn koppositie al voor de eerste bocht terug. Daarna is het alsof we een herhaling van een willekeurige eerdere race te zien krijgen. Max slaat een gat, laat de rest van het veld vechten om de tweede plaats en lager en komt met gebalde vuisten als eerste over de finishlijn. De tweede en derde race hebben ook niets nieuws in petto. Max wint met overmacht en neemt het applaus van de ruimschoots aanwezige toeschouwers, waaronder familie, vrienden en genodigden, in ontvangst. Ook het Verstappen Info Page team wil Max feliciteren met het BRMC kampioenschap!


Max hard aan het werk


Feilloos


Zijn nummer waardig


Gefeliciteerd!

Niels Hendrix