scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max veruit de beste in Belgisch Kampioenschap Karting 2008

Gepubliceerd op 14 oktober 2008 door Niels Hendrix

Het Belgisch Kampioenschap Karting 2008 werd dit weekend afgesloten op het circuit in Mariembourg. De mist die op zaterdag nog op de piste van Karting des Fagnes hing, maakte op zondag plaats voor een stralende herfstzon. Ook Max schitterde op de Belgische kartbaan. Hij was in de Cadetten klasse in elke sessie de snelste rijder en won alle vier de wedstrijden in deze derde en laatste ronde. Ongekend!

De sinds twee weken 11-jarige Verstappen heeft daarmee het volledige seizoen in zijn klasse (11 tot 13 jaar) gedomineerd. Max won elf van de twaalf wedstrijden en reed evenzoveel keer de snelste ronde, hetgeen ook telkens twee extra punten opleverde. De enige race die hij niet won, reed hij ook niet mee. Een technisch defect stopte hem in een race op Genk al voordat hij gestart was.
Max heeft dus met een riante voorsprong de meeste punten gehaald in de Cadetten klasse van het Belgisch Kampioenschap Karting 2008. Hij is veruit de beste. Of hij zich ook kampioen mag noemen, is echter nog even afwachten.

Alweer het MAXimale resultaat

Het reglement schrijft namelijk voor dat bij de Mini's en Cadetten buitenlandse rijders niet in de eindstand van het kampioenschap opgenomen worden. In Francorchamps reed Verstappen junior nog met een Nederlandse vergunning. Maar na de toezegging van de Royal Automobile Club of Belgium (RACB) -de Belgische autosportfederatie- dat Max met een Belgische licentie wel voor het kampioenschap kon rijden, werd daar voor de laatste twee wedstrijden naar overgestapt. Toch werd Max, die in België woont en een Belgisch paspoort heeft, vreemd genoeg niet tot kampioen gekroond in Mariembourg. Daartegen heeft Jos Verstappen protest aangetekend en de Verstappens rekenen erop dat de RACB de enige juiste en logische uitspraak daarin zal doen.

Max is dus sowieso de grote winnaar van het Belgisch Kampioenschap! Niet alleen voor Jos maar ook voor ons van de Verstappen Info Page is hij een kampioen. Wij feliciteren Max dan ook met zijn geweldige resultaten.