scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max wint ook tweede ronde BK

Gepubliceerd op 16 september 2008 door Niels Hendrix

Het wisselvallige weer had niet alleen Silverstone (LMS) en Monza (F1) in zijn greep maar speelde de jonge coureurs op Genk (België) ook parten. Daar werd de tweede ronde van het Belgisch Kampioenschap Karting verreden en Max trad weer aan in de Cadetten klasse.
Het begon op vrijdag tijdens de vrije training al op en natte baan en datzelfde troosteloze weer kregen de aanstormende talenten op zaterdag voor hun kiezen. Zondag was het niet alleen droog maar scheen zelfs een zomers zonnetje.
Max liet zich er niet door van de wijs brengen en won alle drie de races waar hij aan deelnam. Één race leverde een DNF (did not finish) op. Een logisch gevolg als je de niet aan de start weet te komen. Over het hele weekend bezien scoorde Max toch nog genoeg punten om op zondagavond op het hoogste treetje van het podium te mogen klimmen.

Tijdens de kwalificatie op zaterdag was Max in de regen een dikke seconde sneller dan zijn leeftijdsgenootjes. In de races die 's middags volgden, veegde hij met iedereen de baan aan. In de twee korte wedstrijden kwam hij met een voorsprong van 13 respectievelijk 20 seconden over de finish!
Max heeft flink huisgehouden in de regen, leggen we Jos voor. "Ja, waanzinnig hè? Zou hij dat dan ook van zijn vader hebben?", reageert Verstappen senior lachend. "Ongelooflijk die voorsprong, niet normaal. Dat heeft hij heel goed gedaan."

Op zondag pakte Max de pole positie voor de eerste race maar ging het mis in de opwarmronde. "Max viel uit met een elektronisch probleem. Waarschijnlijk was er ergens een breuk in een kabel", vertelt Jos. "Dat kan gebeuren. Voor de laatste race is de kabelboom vervangen en daarmee was het probleem opgelost."
Niet gereden dus in de derde van de vier manches tijdens het weekend. Vandaar dat Max in de laatste race achteraan moest starten. Toch wist hij die nog -op een droge baan- te winnen!
Jos: "Al in de eerste ronde had Max er vier te pakken en de rest haalde hij één voor één in. Hij had daar maar elf rondjes de tijd voor maar gaat ook dan gewoon een seconde sneller dan de concurrentie."

Alweer een bijzonder succesvol weekend dus voor Verstappen junior. Met nog één raceweekend in het Belgisch Kampioenschap Karting te gaan, ziet het er goed uit voor Max. Onderstaand nog enkele foto's van afgelopen weekend in Genk.


Op zaterdag op de natte baan met zijn oude helm


Max wordt met een riante voorsprong afgevlagd


Zoveel regen op zaterdag, zoveel zon op zondag


Al in de opwarmronde viel de kart van Max stil


De tweede race op zondag werd dus een inhaalrace


Uiteindelijk werd iedereen verschalkt


En ging Max als eerste onder het zwart/wit geblokt door


Simon Mirguet, Max Verstappen en Lucile Cypriano

Niels Hendrix