"Het winnen van de laatste race is een prachtige afsluiting van dit seizoen, waarin we enorme successen hebben behaald", zei Jos Verstappen, de LMP2-kampioen 2008 in de Le Mans Series. "> Reacties na zege Silverstone - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Reacties na zege Silverstone

Gepubliceerd op 14 september 2008 door Niels Hendrix

Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur heeft zijn campagne in de Le Mans Series 2008 in stijl afgesloten met een overwinning in de LMP2-klasse tijdens de vijfde en laatste race van het seizoen, de "Autosport 1000 Kilometres of Silverstone". Met de Porsche RS Spyder van het team leidden Jos Verstappen en Peter van Merksteijn gedurende de hele 195 ronden lange race in hun klasse. De wedstrijd vond plaats in bijna zomerse omstandigheden. Voor het team was dit de vierde overwinning van het seizoen, waarin de kampioenstitels in de LMP2-rijders- en teamklassementen al waren veiliggesteld. Bovendien droeg het team met zijn successen bij tot de winst van Porsche in het LMP2-merkenkampioenschap. In het eerste seizoen van de Porsche RS Spyder in Europa behaalde Van Merksteijn Motorsport bovendien een overtuigende klassezege in de 24 Uur van Le Mans.

"Het winnen van de laatste race is een prachtige afsluiting van dit seizoen, waarin we enorme successen hebben behaald", zei Jos Verstappen, de LMP2-kampioen 2008 in de Le Mans Series. Rijder en teameigenaar Peter van Merksteijn verklaarde: "Ik ben heel trots op alles wat we hebben bereikt. Iedereen die hierbij betrokken was heeft uitstekend werk geleverd."

"Ik heb een fantastisch eerste seizoen in de sportwagens beleefd", zei Verstappen. "Ik heb veel geleerd in deze discipline, die helemaal nieuw voor me was. Het werk met het team was een plezierige ervaring en ik reken onze overwinning in Le Mans en de titels in de Le Mans Series tot de grootste prestaties in mijn carrière." Peter van Merksteijn verklaarde: "Voor ons team had het seizoen nauwelijks beter kunnen zijn. Voor mij was het ook een mooie ervaring en ik heb van elke minuut genoten. Jos heeft laten zien dat hij een uitstekende rijder is en laten we ook de prestaties van Jeroen Bleekemolen niet vergeten, die heeft bijgedragen aan onze overwinningen op Le Mans en de Nürburgring."

Of en zo ja, hoe het team zijn activiteiten met de Porsche RS Spyder zal voortzetten, staat nog niet vast. "Ik ben er trots op dat we in het eerste seizoen met de RS Spyder in Europa een beetje aan de unieke racehistorie van Porsche hebben kunnen bijdragen. Nu zullen we alle opties bekijken en op zijn tijd een beslissing nemen over onze toekomstige activiteiten", aldus Peter van Merksteijn.

Niels Hendrix