scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

De tiende grote prijs van het seizoen 1998 is gewonnen...

Gepubliceerd op 27 juli 1998 door

De tiende grote prijs van het seizoen 1998 is gewonnen door Mika Häkkinen. Op de tweede plaats eindigde David Coulthard die vanaf de 14e plek een fantastische wedstrijd meemaakte. De 3e plek werd ingenomen door Michael Schumacher die veel plaatsen wist te winnen, ondanks de schade die hij had opgelopen na een spin waarbij hij veel van het bodywork van zijn auto verloor. Aan het eind van de wedstrijd en na een tijdje achter zijn teamgenoot Irvine gereden te hebben die op de 3e plek reed, haalde hij Irvine in die "ineens" door remproblemen ruim 2 seconden per ronde langzamer werd.

De start van de wedstrijd was chaotisch. Als eerste bleef Olivier Panis tijdens de start staan en Jos had grote moeite om er omheen te komen en werd daarna door Ralf Schumacher en Jacques Villeneuve totaal naar de zijkant van de baan gedwongen. Ondanks die drukte wist hij zowel Ralf Schumacher als Villeneuve achter zich te houden.

In de eerste bocht werd het chaos nadat Takagi spinde en in zijn val Herbert en Nakano meenam. In de tweede bocht was het Diniz die zijn auto in het rond liet gaan en daarbij zijn teamgenoot Salo aantikte. Salo op zijn beurt probeerde weer zo gauw mogelijk weg te komen en ramde daarmee Coulthard zijn voorwiel en beschadigde zijn neus. De wedstrijd werd gekenmerkt door de vele acties en uitvallers. Jos haalde vandaag ten gevolge van een opgeblazen motor het einde van de wedstrijd niet en moest vanaf te 12e plek de wedstrijd verlaten Ook teamgenoot Rubens Barrichello moest al eerder de wedstrijd staken met remproblemen.

Voor een volledig overzicht kun je terecht op onze seizoen pagina.