scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Zo'n drie kwartier voor de kwalificatie-training begon het te regenen...

Gepubliceerd op 25 juli 1998 door Jo Vleugels

Zo'n drie kwartier voor de kwalificatie-training begon het te regenen in Oostenrijk. Bij aanvang was het droog, maar begon het na een kwartier weer te regenen. Iedereen zat op elkaar te wachten, totdat Toranosuki Takagi de eerste was die samen met Damon Hill - na 28 minuten - de baan op ging. Beiden ervaarden dat de baan vreselijk glad was; Takagi spinde en Hill gleed bijna van de baan, iets dat Takagi een ronde later wel deed aan het einde van start/finish.

Na 35 minuten gaat Jos Verstappen de baan op en zette een op dat moment tweede tijd neer achter Hill. Aan het einde van het rechte stuk gleed hij er echter direkt af, maar kon zijn weg vervolgen. Velen zouden hem in die en andere bochten nog volgen. Aan de kop van het veld liet Michael Schumacher zien dat hij absoluut de beste regenrijder van het veld is.

Doordat de baan opdroogde werden de rondetijden steeds sneller en sneller. Zo ook die van Jos Verstappen, die enkele minuten voor het einde goed was voor een derde positie. Helaas had Jos geen ronden meer over om die plaats vast te houden en eindigde met 1:32,09 op een 12e plaats. In een zinderend slot pakte de Italiaan Giancarlo Fisichella pole position voor Jean Alesi en Mika Hakkinen.

Commentaar van Jos was dat inderdaad de baan enorm hard aan het opdrogen was gedurende de laatste minuut van de kwalificatie. Helaas waren de ronden van Jos aan het einde van de kwalificatie op, want anders hadden beide Stewarts zich binnen de top zes kunnen kwalificeren. Toch was Jos desondanks tevreden met zijn twaalfde positie op de grid.

Voor een volledig overzicht kun je terecht op onze seizoen pagina.