Jos LMP2 kampioen met Van Merksteijn Motorsport!

Gepubliceerd op 17 augustus 2008 door Niels Hendrix

Jos Verstappen en Jeroen Bleekemolen hebben de Porsche RS Spyder van Van Merksteijn Motorsport als eerste over de streep gebracht op de Nürburgring. Met die klinkklare overwinning heeft 'The Boss' het rijderskampioenschap in de LMP2 klasse van de Le Mans Series (LMS) op zijn naam geschreven! Het was inmiddels alweer vijftien jaar geleden dat de 36-jarige Limburger een kampioenschap won.
Niet alleen Jos pakte op het Duitse circuit een titel, ook het voltallige Van Merksteijn team is kampioen! Na de winst bij de 24 Uur van Le Mans wederom een grandioze prestatie van het Nederlandse team. Het is een ongeëvenaard kunststukje dat Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur in het eerste jaar tentoonspreidt.

"Helemaal top!" steekt Jos van wal na zijn champagnedouche op het podium. "Natuurlijk ben ik blij met deze overwinning en het kampioenschap voor het team en mezelf. Maar eerlijk gezegd had ik niet anders verwacht hier samen met Jeroen. We weten dat we een sterk team hebben en de auto gaat het hele jaar al geweldig. Het ging waanzinnig goed vandaag. Het waren af en toe listige omstandigheden met het verkeer maar toen we eenmaal twee ronden voor lagen dan is het nog een kwestie van uitrijden. Dan pak je de volgende auto maar na de bocht in plaats van ervoor. In het begin van de race neem je wat meer risico om een gat te creëren. Dat was tegen het einde niet meer nodig." Een tevreden mens nu? "We wilden dolgraag het kampioenschap binnen halen en dat is gelukt! Drie keer gewonnen, één keer tweede en winst op Le Mans. Wat kun je nog meer wensen?" Inderdaad, eigenlijk kan het niet beter. De vraag rijst, wat nu? "De LMS is waar mijn toekomst ligt. Dit vind ik echt leuk racen, zeker in een goede auto zoals de Porsche." Geniet er nog van. "Dat zal ik zeker doen!" zegt Jos met een grote glimlach.


Jeroen eruit, Jos erin


Een geweldige prestatie van Jos en Jeroen

Het raceverslag van de 1000 km van de Nürburgring is in de twee vorige berichten te lezen. Meer foto's van deze memorabele dag volgen later.

Niels Hendrix