Raceverslag deel 1: VM begint voortvarend op Nürburgring

Gepubliceerd op 17 augustus 2008 door Richard de Klerk

Nadat de dampen van de uitlaatgassen van de startgrid zijn weggetrokken, zien we dat alle 46 Le Mans Series auto's goed zijn weggekomen. Jos Verstappen weet zijn zevende algemene plaats een lange tijd vast te houden op het circuit Nürburgring. Vlak voor zijn eerste pitstop is Team Essex echter ingelopen en nadat ook de blauwe Porsche van nieuw rubber is voorzien, komt Jos achter hem de baan op. De pitstop bij Van Merksteijn Motorsport duurt een paar tellen langer dan normaal doordat er nog een kleine aanpassing aan de radiator gedaan moet worden. De mannen achter de schermen hadden namelijk een klein koelingsprobleem opgemerkt.

Na de pitstop van Essex duurt echter niet lang voordat de Limburger Casper Elgaard voorbij steekt en daarmee de eerste plek weer in eigen handen neemt. Jos houdt zijn hele tweede stint de eerste positie in handen. Vlak voor de rijderswissel met Jeroen Bleekemolen klinken er opgewonden stemmen in de pitbox bij Van Merksteijn wanneer op de monitoren te zien is hoe Elgaard de Porsche eigenhandig in het grind spint. Hij komt er niet meer op eigen kracht uit maar na wat hulp kan hij enkele minuten later toch zijn weg vervolgen.

Een nog bezweten Jos staat ons te woord, ondertussen het verloren vocht aanvullende vanuit zijn drinkfles. "Tijdens de vrije training hebben we achttien rondjes gereden op één set banden en dat ging. Maar de laatste zes ronden voor mijn eerste pitstop ging het niet meer lekker op die banden. Op het tweede setje banden kon ik constante rondetijden rijden maar op het laatst had ik erg veel last van verkeer. Daar heb ik veel tijd mee verloren. Je moet daar af en toe ook geluk mee hebben." Je hebt dus veel moeten inhalen? "Het is niet normaal hoeveel auto's er op de baan zijn. Af en toe pak je ze buitenom, dan weer binnendoor. Soms moet je naast de ideale racelijn door het rubber heen en dan krijg je pick-up. Het duurt een paar ronden voordat dat er weer af is. Het blijft opletten want elke ronde kan het anders zijn. Je moet zelfs sommige langzamere LMP1's voorbij want ander verlies je teveel tijd. We kunnen heel laat remmen aan het einde van het rechte stuk en dat is ideaal met inhalen."

De grote concurrent, Team Essex, heeft averij opgelopen. "Ik denk dat we ongeveer net zo snel zijn op de baan maar af en toe moet je wat risico's nemen met inhalen en misschien heeft Essex er iets teveel genomen. Maar het was wel spannend." En daarna een mooie inhaalactie! "Elgaard kwam vlak voor me de pits uit, daar moesten we een auto inhalen maar ik bleef meteen achter hem rijden. Met het aanremmen aan het einde van het rechte stuk schoot ik daarna erlangs. Ik denk niet dat hij dat verwacht had. Dat was wel tof!"

Met nog 64 ronden te gaan ligt Van Merksteijn Motorsport nog in leidende positie in de LMP2 klasse. De posities daarachter blijven wisselen maar op dit moment ligt Horag Racing met Jan Lammers achter het stuur derde. Embassy Racing rijdt op de vierde plaats, Saulnier Racing is vijfde. Team Essex rijdt als vijfde LMP2 auto rond.
Bij de LMP1's heeft Peugeot de leiding stevig in handen met de eerst twee plekken. Audi volgt op de plaatsen drie en vier maar is met nog één derde van de race te op één ronde achterstand gezet door de Fransen.

Niels Hendrix