Jos wil doorgaan in LMS

Gepubliceerd op 15 augustus 2008 door Niels Hendrix

Jos Verstappen, die dit weekend samen met Jeroen Bleekemolen de 1000 km van Duitsland op de Nürburgring rijdt, heeft laten weten volgende jaar door te willen gaan in de Le Mans Series (LMS). Of dat ook met het team Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur kan, is echter nog een vraagteken.

Zoals bekend heeft Peter van Merksteijn, die niet alleen coureur maar tevens teameigenaar van Van Merksteijn Motorsport is, de deelname in de LMS financieel mogelijk gemaakt. Het is nog niet zeker of de huidige constructie gehandhaafd blijft. De initiële doelstelling was om de 24 Uur van Le Mans te winnen. Daarvoor had het team zichzelf twee jaar de tijd gegeven maar alle verwachtingen werden overtroffen met de winst in het eerste jaar van het bestaan van het team.
Peter, die de WK rally van Duitsland rijdt in plaats van de 1000 kilometer race, wil zich in 2009 helemaal op het rallyrijden richten en ziet daarbij geen ruimte meer voor het Le Mans project.

"Frans Verschuur heeft de technische leiding over het raceteam en hij wil graag doorgaan in de Le Mans Series", licht Jos Verstappen toe. "Uiteraard met Porsche, want de fabriek is uiterst content over de professionele wijze waarop het team wordt geleid. Momenteel zoekt hij investeerders die met hem een vervolg aan het succes van dit seizoen kunnen geven. In welke vorm hij dat gaat gieten weet ik niet, maar hij wil ook graag met mij doorgaan. Dat is wederzijds. Voorlopig maak ik me er niet druk om. Ik zie wel wat er op mijn pad komt, maar dat de hele Le Mans-competitie mij heel goed bevallen is, moge duidelijk zijn. Het is een mooi kampioenschap dat steeds competitiever wordt en waaraan steeds meer goede rijders meedoen. "

"Met andere teams heb ik geen contact", vervolgt Jos. "De belangstelling is in elk geval nog niet concreet, maar ik heb wel gemerkt dat de 24 Uur van Le Mans goed voor me is geweest. De snelheid zit er nog steeds in en dat is bij Porsche niet onopgemerkt gebleven. Misschien is het voor mij iets om met Porsche in Amerika te racen. Ik zal af en toe maar eens een visje uitgooien. Lijkt me nuttig."

Niels Hendrix