"> Van Merksteijn Motorsport klaar voor Nürburgring! - Verstappen.nl

Van Merksteijn Motorsport klaar voor Nürburgring!

Gepubliceerd op 12 augustus 2008 door Jo Vleugels

Komend weekend is het gelukkig weer zover! Na een poosje vakantie kan Jos er weer tegenaan in de volgende race van de Le Mans Series, dit keer tijdens de 1000 km op de Nürburgring. Het Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur team neemt niet als de eerste de beste deel, maar als aanvoerder van het klassement, hetgeen toch een druk neerlegt. Naast Jos Verstappen zal het Jeroen Bleekemolen zijn die de Porsche RS Spyder zal besturen.

Peter van Merksteijn zal er na zijn uitstekende prestaties op Le Mans helaas niet bij zijn. Hij rijdt - op slechts een uur rijden van de Nürburgring - dit weekend mee in de Duitse ronde van het WK Rally in Trier. "We hebben nog even overwogen om Peter aan beide evenementen te laten deelnemen, maar dat bleek niet haalbaar", verklaart teamchef Gerard Grouve. "Maar met Jeroen en Jos hebben we een sterk duo aan de start, dus dat komt wel goed!"

Jos Verstappen voelt zich vooraf sterk: "Ik heb na de ombouw van het circuit in 2002 niet meer op de Nürburgring geracet, maar de wijzigingen hebben alleen maar betrekking op de eerste paar bochten. De rest van het circuit ken ik heel goed en ik ben er zeker van dat het circuit onze Porsche ligt, omdat de auto het vooral in bochten bijzonder goed doet."
Jeroen Bleekemolen is ook goed voorbereid, hij reed afgelopen weekend nog op de Nürburgring in de Duitse MINI challenge. "Het wordt mijn eerste LMS-race met de Porsche, ik heb er echt zin in", zei Bleekemolen.

Het circuit op de Nürburgring is 5,148 kilometer lang. Een groot deel is live te volgen op tv. Om 12.05 uur is de start, waarbij de eerste twee uur en het laatste uur van de wedstrijd uitgezonden worden door Eurosport 2. Ben je in de gelukkige omstandigheid dat je Motors TV kunt ontvangen, dan kun je de hele wedstrijd live volgen. Uiteraard is er zoals gewoonlijk weer www.radiolemans.com die het hele weekend door verslag uit brengt. Natuurlijk kun je ook een - overigens heel betaalbaar - kaartje kopen om Jos op de Nürburgring aan te moedigen. De weerberichten geven een waarschijnlijke voorspelling van regen en dat zou voor Jos helemaal niet slecht uitkomen, gezien zijn prestatie op een nat Le Mans!

De trainingen zijn op de Nürburgring op 15 augustus om 12.15 en om 17.00 uur. Op zaterdag om 9.05 de laatste training, gevolgd door de kwalificatie om 14.10.

Wij wensen elke raceliefhebber alvast vele uren kijkplezier.

Jo Vleugels