scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max wint opnieuw, ondanks blessure!

Gepubliceerd op 03 augustus 2008 door John ter Meer

Max Verstappen heeft vandaag de vijfde ronde van de Belgian Rotax Max Challenge (BRMC) op het circuit in Genk probleemloos gewonnen. In de kwalificatie was Max al bijna één seconde sneller dan de nummer twee van het veld en vanaf pole won de zoon van Jos Verstappen vervolgens alle drie de manches.

Opnieuw een uitstekende prestatie van dit jonge racetalent die de overwinningen inmiddels torenhoog opstapelt. Maar bijna gooide een megacrash roet in het eten van de Verstappens. Vorige week op het circuit van Wackersdorff maakte Max zijn eerste grote 'moment' mee toen hij in aanraking kwam met een andere kart op de baan. Max vloog hard van de baan en mag van geluk spreken dat hij 'slechts' geblesseerd raakte aan zijn enkel. Dat was de enige blessure die hij overhield toen hij uit zijn dubbelgevouwen kart werd geholpen. "Dat was toch wel schrikken", zegt vader Jos die het allemaal zag gebeuren. En laat de foto zien van het verwrongen chassis dat hij in zijn mobieltje bewaard heeft. Het stuur verraadt dat het hier om een kart gaat. "Die andere jongen had minder geluk en hield er een hersenschudding aan over. Max rijdt alweer, zijn enkel is ingetaped, ik verwacht geen problemen", aldus Jos vlak voor de kwalificatie.


Max in axi!

Max zelf is er vrij laconiek over. In de kart gezeten is er niks te merken van zijn enkel, alleen het lopen gaat nog wat stroefjes. Max wil wel met zijn geblesseerde enkel op de foto, voor de site. We hoeven verder niets te zeggen, professioneel gaat de duim omhoog en komt de glimlach. Die guitige blik zal de rest van de dag niet meer van zijn gezicht verdwijnen. Op naar de volgende ronde van de BRMC!


Ondanks de blessure blijft Max positief!


Geconcentreerd voor de start, met oog voor de fotograaf


"Had ik dat wiel nou nog vastgedraaid of niet..."


Max, als eerste na de start op de bocht af


En als eerste over de streep!


Ondanks de pijntjes een perfect weekend!

John ter Meer