Maar eerst nog even terug naar Kerpen. Max was daar de snelste in de kwalificatie sessie en vertrok dus vanaf de eerste positie in de eerste van de drie races. "> Max wint BRMC in Kerpen - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max wint BRMC in Kerpen

Gepubliceerd op 26 juli 2008 door Niels Hendrix

Vorig weekend (20 juli) stond Max Verstappen paraat op het kartcircuit van Kerpen, de stad waar Michael Schumacher is opgegroeid. Max reed daar de vierde ronde van de Belgian Rotax Max Challenge (BRMC). En wederom niet onverdienstelijk: Max was wéér de overall winnaar in de Mini-Max klasse!
Veel tijd om na te genieten van die overwinning kreeg Max niet want Jos had andere plannen. "Ja, ik heb dan wel vakantie maar stilzitten is niets voor mij", laat hij vanuit Italië weten. "Samen met Max ben ik hier aan het trainen op de kart. Op de terugweg houden we ook nog een tussenstop bij een kartcircuit in Duitsland. Daar gaan we ook nog oefenen."

Maar eerst nog even terug naar Kerpen. Max was daar de snelste in de kwalificatie sessie en vertrok dus vanaf de eerste positie in de eerste van de drie races. Het leek erop dat Max, met Fazio Franssen in zijn kielzog, de winst zou gaan pakken maar met nog één ronde te gaan, liet hij zich het kaas van het brood eten. "In de laatste chicane werd Max ingehaald en dat heeft hij niet meer goed kunnen maken. Ik denk dat hij niet geconcentreerd genoeg was." Op slechts zeventien honderdsten van een seconde werd Max tweede.
Even wakker geschud, ging het daarna weer zoals we Max kennen. In race twee en drie reed Verstappen junior weg van de rest van zijn leeftijdsgenootjes en finishte hij beide races met een flinke voorsprong. Aan het eind van de dag mocht Max dan ook weer plaats nemen op het hoogste treetje van het podium.


"Een leermomentje", aldus Jos


Zo zien we het graag!


En Max ook...


Het Mini-Max podium: Fazio Franssen, Max Verstappen en Jasper de Brouwer

Niels Hendrix