Albers in de LMP1 auto vertrok als eerste maar het duurde niet lang voordat Jos bij de DTM-coureur in de versnellingsbak zat. Nadat beide heren voor de eerste keer volgas het rechte stuk over kwamen, stak Jos bij het ingaan van de Tarzanbocht de Audi middels een strakke inhaalactie voorbij. Natuurlijk ging het nergens om maar aan het gejuich op de tribune te horen, kon het aanwezige publiek het geboden spektakel wel waarderen. "> Geslaagde demo Zandvoort - Verstappen.nl

Geslaagde demo Zandvoort

Gepubliceerd op 13 juli 2008 door Niels Hendrix

Op zondag 13 juli, vlak voor de start van de DTM race, gaf Jos Verstappen een demonstratie in de Porsche RS Spyder van team "Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur". Jos ging gelijktijdig met Christijan Albers en Scott Speed het Zandvoortse circuit op. Albers zat achter het stuur van een Audi R10 TDI -de winnende auto van de 24 Uur van Le Mans van 2007- en Speed ging door de duinen in een Nascar Sprint Cup auto.

Albers in de LMP1 auto vertrok als eerste maar het duurde niet lang voordat Jos bij de DTM-coureur in de versnellingsbak zat. Nadat beide heren voor de eerste keer volgas het rechte stuk over kwamen, stak Jos bij het ingaan van de Tarzanbocht de Audi middels een strakke inhaalactie voorbij. Natuurlijk ging het nergens om maar aan het gejuich op de tribune te horen, kon het aanwezige publiek het geboden spektakel wel waarderen.


Jos in de winnende LMP2 auto van de 24 Uur van Le Mans


Van 15 tot 17 augustus te zien op de Nürburgring

"Zandvoort is altijd een leuk circuit om op te rijden en zeker met een LMP2 auto", begint Jos als we hem aanspreken. "Ook mooi dat er wat competitie was op de baan. Christijan had wel een beetje een valse start maar ik kon hem nog terugpakken. Natuurlijk hartstikke leuk voor het publiek, zo'n demo. Dan kunnen de fans ook kennis maken met de Porsche RS Spyder. En ik heb me ook vermaakt doordat ik weer even heb kunnen rijden." Het zag er niet naar uit dat je rustig aan gedaan hebt? "Ik zat zo weer op de limiet. Dat was lekker, het gaf een goed gevoel, leuk!"

Jos zou Jos niet zijn als hij niet ook nog even zijn handtekening op het asfalt achter zou laten. En dus werd het einde van het rechte stuk middels wat donuts van de nodige bandensporen voorzien. Ondanks dat Michelin de hardste bandensoort beschikbaar had gesteld, lukte het Jos heel aardig om het setje op te roken. Terwijl de walm van verbrand rubber door de duinen wegtrok, nam Jos het applaus vanaf de tribunes in ontvangst. Alom tevreden gezichten dus.


Jos ging rond in een 1:31.5


Jos gooit een rookgordijn op

Niels Hendrix