Jos geeft demo tijdens DTM op Zandvoort

Gepubliceerd op 11 juli 2008 door Niels Hendrix

Komend weekend zal Jos Verstappen met de Porsche RS Spyder op het circuit van Zandvoort te zien zijn. Hij zal daar op zondag 13 juli, zo rond de klok van twaalf uur, een demonstratie geven in de paars/witte auto van team "Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur".
Tijdens dit DTM-weekend zijn er daarnaast demonstraties met de Le Mans Series Audi R10 TDI (uit 2007) en een Nascar Sprint Cup auto te zien. Ook zijn er natuurlijk de races in de Formula 3 Euro Series, Porsche Carrera Cup en de Seat Leon Supercopa.

"Het is lang geleden dat ik op Zandvoort gereden heb", vertelt Jos. "Nu mag ik er rijden met de auto waarmee we de 24 uur van Le Mans in onze LMP2-klasse gewonnen hebben. Teammanager Frans Verschuur wilde dat graag en ik vind zelf ook dat ik dat moet doen. Na onze Le Mans-zege spreken mensen mij er nog steeds over aan en dat betekent dat die overwinning iets teweeg heeft gebracht."

Jos vervolgt: "Natuurlijk ga ik op Zandvoort ook naar de DTM-race kijken. Vaak wordt me nog gevraagd wanneer ik in de DTM zal stappen. Dat is heel eenvoudig. Als ik een goed stoeltje kan bemachtigen, dan zou ik het absoluut doen. Alleen heb ik geen trek om in een eerste jaar achteraan te rijden met een auto van een vorig bouwjaar. Als ik een kans krijg dan moet het met een competitieve wagen zijn. Anders heeft het geen zin. Ik kan me ook niet voorstellen dat ik daar niet snel mee zal zijn. Geef me een paar dagen om dat te bewijzen. Het zal zeker een mooie gewaarwording zijn. Maar of dat ooit gaat gebeuren?"

Niels Hendrix