Max wint BNL kampioenschap op thuiscircuit Genk

Gepubliceerd op 06 juli 2008 door Niels Hendrix

Alweer kan Max Verstappen een titel aan zijn palmares toevoegen. Op zijn thuiscircuit in Genk schreef het 10-jarige talent het Benelux Karting Series kampioenschap op zijn naam. Hij was al zijn 22 leeftijdsgenootjes te snel af en won alle vier de races. Zijn totaal komt daarmee op elf overwinningen en één derde plaats. Veel beter had Max het dus niet kunnen doen!

Het begon afgelopen weekend op zaterdag al prima met een pole positie voor de eerste race. De nieuwe laag asfalt op het circuit van Genk lag Max wel. "Ik heb hier al eerder getraind, ook in de regen. Het asfalt is wel een stuk gladder nu", vertelt Verstappen junior. Toch ging het perfect tijdens de eerste race. Van start tot finish reed de kart met startnummer één voorop. Hetzelfde beeld namen de toeschouwers in het zonnige België waar in de tweede race. Hoewel er nu toch wel enige druk -in de vorm van Joel Affolter- van achteren was.
"Dat was spannend, hè?", roept een glunderende Max na het vallen van de vlag. "Joel was snel. Hij kon me bijblijven doordat hij in de luwte reed. Ik reed verdedigende lijnen dus mij inhalen lukte hem niet."


Bij de vliegende start was Max goed weg


Ronde na ronde superstrak

Ook op zondag ging Max er weer vol tegenaan. Dat hij rekenkundig gezien al kampioen was, betekende niet dat hij achterover leunde. Pole positie en wederom twee maal winst. Vanaf de start leidde Max het veld naar de finishvlag. Het was een mooie afsluiting van een schitterend BNL seizoen. Max, van harte gefeliciteerd!


Plat liggen om de luchtweerstand te verkleinen


Maximaal gescoord!

Niels Hendrix