scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

24u: Update 07.00 uur

Gepubliceerd op 15 juni 2008 door Niels Hendrix

Terwijl de regen met bakken tegelijk uit de hemel valt, wordt Jos Verstappen om kwart over vijf naar binnen gehaald. Het Van Merksteijn Motorsport team heeft besloten de tijdelijke reparatie van een uur eerder nogmaals uit te voeren. Het stangetje waarmee de bodemplaat aan de auto vast zit, is in de tussentijd op maat gemaakt. Tijdens de zeven minuten die Jos binnen staat, wordt meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om de auto onder het bodywork te controleren. De wielophanging en motor krijgen een check en zodra het nieuwe stangetje bevestigd is, mag Jos weer door het water gaan stampen. De voorsprong op Team Essex is dan geslonken tot vier ronden.

Dat Jos zich als een vis in het water thuis voelt op het doorweekte Le Mans circuit, tonen zijn rondetijden aan. Jos pakt tien tot vijftien seconden per ronde op Nielsen (Essex) en is op een gegeven moment na de Audi's en Peugeot's de snelste auto op de baan. In de pitbox bij VM springen alle -inmiddels kleine- ogen spontaan open. Monteurs strooien met superlatieven als 'buitenaards' en 'regenkoning' om hun verbazing uit te drukken.
Achter de regenwolken wordt het intussen lichter en zo rijdt Jos met acht ronden voorsprong het ochtendgloren in.

Niet alleen Van Merksteijn Motorsport maar ook Audi profiteert van de regendruppels. Kristensen, 7-voudig Le Mans winnaar, laat er geen gras over groeien en gaat Gené in de pits voorbij. De nummer 2 Audi wordt nu gevolgd door de Peugeot met nummer 7. Op één ronde achterstand volgen Peugeot nr. 9 en Audi nr. 3. Het regent nog steeds en volgens de laatste voorspellingen blijft het dat ook nog wel even doen.

Niels Hendrix