scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

24u: Update 03.00 uur

Gepubliceerd op 15 juni 2008 door Niels Hendrix

Jeroen Bleekemolen zit vanaf de eerste safety car periode (rond kwart over twaalf) in de Porsche van het Van Merksteijn team. Hij heeft in de nachtelijke uren een zware dobber aan Maassen, de ervaren Porsche RS Spyder coureur van Essex. De voorsprong slinkt enigszins maar is bij het verstrijken van twaalf van de 24 uur nog altijd bijna drie minuten.
Terwijl de Porsches hun eigen race rijden, staat de Lola van Speedy Racing Team Sebah lang in de pits en valt het ronde na ronde verder terug in de ranglijst. De Pescarolo Judd van Saulnier Racing heeft de derde plaats overgenomen maar rijdt wel acht ronden achter de paars/witte Porsche.
De LMP1 volgorde blijft wederom ongewijzigd. Peugeot en Audi wisselen elkaar nog steeds af op de eerste vier plaatsen. Om kwart over twee geeft Charouz Racing System de strijd op. Het betekent het einde van de race voor Jan Lammers, die twintig jaar geleden de 24 Uur van Le Mans nog wist te winnen.


Le Mans by night, een uitzonderlijke ervaring

Nu de race halverwege is en de nacht alsmaar verder vordert, verhuizen heel wat fans richting een matrasje. Slaapdronken danwel waggelend van de alcohol, want het grootse feest dat er rondom het hele 13 kilometer lange circuit gevierd is, loopt langzaam op zijn retour. Het zal echter niet lang meer duren voordat de eerste vroege vogels de plaatsen van de feestbeesten in zullen nemen.

Niels Hendrix