scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Van Merksteijn Motorsport sluit testdag Le Mans als snelste af

Gepubliceerd op 02 juni 2008 door Niels Hendrix

Het debuut van de Porsche RS Spyder op het legendarische circuit van Le Mans verliep afgelopen zondag vlekkeloos. Tijdens de testdag voor de 24 Uur van Le Mans wist Van Merksteijn Motorsport de snelste tijd te noteren. Jos Verstappen bleef met een rondetijd van 3:42.191 de Porsche RS Spyder van Team Essex anderhalve seconde voor.
De testdag werd geplaagd door wisselende weersomstandigheden. 's Ochtends kregen de coureurs met een half natte en half droge baan te maken. In de namiddag was het asfalt gedurende een periode van een uur droog. De snelle tijden die toen geklokt werden, waren niet meer te evenaren doordat het daarna weer begon te regenen.


Het circuit bestaat deels uit openbare weg

Het 13,629 kilometer lange circuit de la Sarthe wordt beschouwd als een van de snelste circuits ter wereld. Bijna driekwart van een ronde is volgas. Om optimaal voor de dag te komen heeft Porsche de RS Spyder daarop speciaal aangepast.
De wijzigingen zijn erop gericht om de luchtweerstand te verminderen. Zo zijn de spatborden vijf centimeter langer en platter. De koplampen zijn van vorm gewijzigd en enkele kleine vleugels zijn aangepast om minder 'drag' te hebben.


Jos benut elke centimeter asfalt


Ook Jeroen kreeg zijn portie van de in totaal acht uur durende test

"Het is geweldig om de snelste in de LMP2 klasse te zijn hier tijdens mijn eerste keer op Le Mans", vertelt Jos. "Ik had wel het geluk om als enige van ons team op een droge baan te kunnen rijden. Al met al waren de condities vandaag erg lastig. We wilden geen onnodig risico nemen en de auto beschadigen. Met al deze regen hebben we niet zoveel kunnen rijden als we hadden gehoopt, maar daar maak ik me geen zorgen over want ik weet uit de Le Mans Series dat de RS Spyder een geweldige raceauto is. Ik kan nauwelijks wachten tot mijn eerste Le Mans race!"
Op 14 en 15 juni is het zover. Dan zal Jos Verstappen samen met Jeroen Bleekemolen en Peter van Merksteijn de 24 Uur van Le Mans rijden. De vrije trainingen en kwalificaties zijn op woensdag 11 en donderdag 12 juni. Op zaterdag 14 juni om 15.00 uur gaat de 76ste editie van Le Mans van start.

Niels Hendrix