scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Gisteren zijn de meeste Formule 1 teams begonnen met testen...

Gepubliceerd op 15 juli 1998 door Martin Zoon

Gisteren zijn de meeste Formule 1 teams begonnen met testen of het circuit van Monza. Mika Hakkinen was de snelste man met een tijd van 1:25.42. Jacques Villeneuve liet zien dat Williams op de weg terug naar de top is met de tweede tijd van de dag van 1:25.56. David Coulthard was derde met een tijd van 1:25.58 en Mika Salo was verrassend vierde met een tijd van 1:26.09. Rubens Barrichello was elfde met een tijd van 1:27.66.

Het silly season gaat door: Tom Walkinshaw heeft naar verluidt al een contract met Supertec (Mecachrome) in zijn zak voor zijn Arrows team maar weet nog niet zeker of hij dit zal tekenen of niet. Walkinshaw is niet al te blij met het feit dat hij $30 miljoen mee moet brengen en naar verluidt heeft hij de Franse oliemaatschappij Elf gevraagd om bij te springen. In ruil daarvoor kan Walkinshaw Oliver Panis, Elf's protege, een plek aanbieden in de Arrows. Mika Salo, die nu in dienst is bij Walkinshaw, wordt in verband gebracht met BAR.

Benetton wordt genoemd als mogelijke klant van Ford om vanaf 2000 motoren te gaan leveren. Vreemd genoeg heeft het team net bekend gemaakt een contract af te hebben gesloten met Mecachrome voor 1999 en 2000. Stewart heeft nu een exclusief contract met Ford tot het einde van het seizoen 2000.

FIA president Max Mosley en de F1 teams hebben een accoord bereikt over het aantal Grand Prix dat per jaar wordt gehouden. Nu moeten alle teams nog instemmen als er meer dan 16 races per jaar op de kalender komen maar het compromis dat nog maar 70 % van de teams moet instemmen als de kalender tot 20 races per jaar telt. China, Maleisië en Zuid Afrika worden genoemd als kandidaten voor een Grand Prix in 1999.