scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max weer onverslaanbaar!

Gepubliceerd op 28 april 2008 door Niels Hendrix

Op zondag 27 april zat niet alleen Verstappen senior maar ook junior achter het stuur. Max reed op het Belgische kartcircuit te Genk de tweede ronde in de Belgian Rotax Max Challenge. Hij was daar op zijn "thuiscircuit" onverslaanbaar en won alle drie de manches!
Ter voorbereiding had Jos op woensdag nog met Max in Genk aan de afstelling gewerkt en dat wierp duidelijk zijn vruchten af. De training, de kwalificatie en alle drie de races werden door Max op zijn naam geschreven. De concurrentie had daarbij het nakijken want na een rondje of twee was Max al weggelopen en bouwde hij zijn voorsprong alleen nog maar verder uit.

"Zelfs zonder mij erbij weet Max alles te winnen!", steekt een trotse Jos van wal. "Er was dit keer weer een andere monteur om hem te helpen en natuurlijk kijkt ook Richard Pex naar zijn kart. Die houdt het ook allemaal in de gaten." Zonder Jos maar met hulp van anderen, daar leert hij vast van, toch? "Max wordt er steeds beter van, dat kan ik wel merken. Hij geeft goed aan wat hij wil en weet waar hij tijd kan pakken. Af en toe belt hij me dan voor advies maar hij kan het prima af zonder mij. Dat is ook goed voor hem."
Max vatte het recept voor het succes van afgelopen weekend kort en bondig samen: "Het motortje liep erg hard en de kart stuurde goed in." En dat is blijkbaar genoeg voor de talentvolle telg om zijn leeftijdsgenootjes ver achter zich te laten.

Onderstaand wat stilstaande beelden waarop de weg naar de overwinning is vastgelegd. Met dank aan fotograaf Gregory Eyckmans.


De pole positie als uitgangspositie is natuurlijk ideaal


De rest van het veld volgt op gepaste afstand


Geconcentreerd rijdt Max zijn rondjes


Het lijkt hem makkelijk af te gaan


De voorsprong loopt op...


...en Max ziet weer als eerste de zwart/wit geblokte vlag!

Niels Hendrix