scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Dit is weer de tijd van het jaar die wel...

Gepubliceerd op 14 juli 1998 door Dennis Visser

Dit is weer de tijd van het jaar die wel het Silly Season wordt genoemd. Volgens de geruchten praat elke rijder met elk team op dit moment. Een deel van de geruchten is ongetwijfeld waar, een groot deel ook niet. Uiteraard gaan rijders en teams wel uitkijken naar nieuwe verbintenissen in deze tijd van het jaar. Een van de meer hardnekkige geruchten is die van Jean Alesi die naar verluidt een aanbod heeft gekregen van Prost volgend seizoen. Hij zou daar de teamgenoot worden van Jarno Trulli omdat Prost naar verluidt niet door wil met Olivier Panis. Motorenleverancier Peugeot dwingt het team om minstens een Franse rijder in dienst te hebben en dan is Jean Alesi de enige serieuze kandidaat.

Jan Magnussen, recentelijk ontslagen bij Stewart, wordt mogelijk de reserve-rijder voor Benetton voor de rest van het seizoen. Het zal geen officiele verbintenis worden maar het team heeft graag een rijder achter de hand voor het geval dat. Kort geleden liet het team nog weten geen testrijder meer aan te stellen nadat Jos Verstappen had getekend bij Stewart.

De FIA heeft toegegeven dat de race stewards een aantal fouten hebben gemaakt tijdens de Britse Grand Prix toen men een straf wilde opleggen aan het Ferrari team voor Michael Schumacher's veronderstelde fout in ronde 43. De straf zou de race-uitkomst niet hebben beinvloed en dus is de hoop die McLaren heeft de straf aan te kunnen vechten waarschijnlijk tevergeefs. De hoorzitting is gepland plaats te vinden in Oostenrijk op 24 juli.