Reacties na 1000 km van Italië

Gepubliceerd op 27 april 2008 door Niels Hendrix

De geweldige inhaalrace van het team Van Merksteijn Motorsport op Monza werd beloond met een tweede plaats in de LMP2 klasse van de Le Mans Series. Jos Verstappen en Peter van Merksteijn -gestart vanaf pole positie- gaven na afloop van de 1000 km van Italië, de tweede race in de LMS, hun reactie.

"Afgezien van wat onderstuur en een slecht zicht naar achteren doordat de achteruitkijkspiegels vol met olie van een andere deelnemer zaten, had ik in de beginfase geen problemen." Over de Spyker, uit de langzamere GT2 klasse, die tegen de achterkant van zijn Porsche RS Spyder reed en voor schade aan de bevestiging van de bodemplaat en het bodywork zorgde, was Jos niet te spreken: "Een domme en absoluut onnodige actie! Na die aanrijding had ik niet gedacht dat we nog op het podium zouden eindigen, maar de Porsche heeft hier opnieuw zijn klasse bewezen en wij hebben met z'n allen gewerkt voor dit resultaat."

Na de bijna zes minuten durende reparatie aan de Van Merksteijn Motorsport auto, nam Peter van Merksteijn het stuurtje van Jos over om zijn dubbele stint te rijden. "De wegligging van de auto was prima, dus de aanrijding heeft geen blijvende schade veroorzaakt. Het enige probleem dat ik had was vrij veel onderstuur, maar voor de rest ging het goed. Ook de twee stints met één set banden leverden geen problemen op, die hielden prima."

Niels Hendrix