Met de overwinning tijdens de première op het Circuit de Catalunya zorgden Jos Verstappen en Peter van Merksteijn voor heel wat aandacht in de media, zowel in eigen land als internationaal. "> VM onderweg naar Monza - Verstappen.nl

VM onderweg naar Monza

Gepubliceerd op 23 april 2008 door Niels Hendrix

Komend weekend komt het team "Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur" opnieuw in actie met de Porsche RS Spyder. Oud-Formule 1-coureur Jos Verstappen en teameigenaar Peter van Merksteijn nemen op het beroemde circuit van Monza in Italië deel aan de tweede ronde van de Le Mans Series. Tijdens de opening van het seizoen, drie weken geleden in Spanje, wonnen Verstappen en Van Merksteijn de LMP2-klasse bij de Europese racepremière van de Porsche RS Spyder. De start van de race op zondag om 12.50 uur is live te zien via Eurosport. Op zondagavond om 23.00 uur zendt Eurosport een samenvatting uit. De gespecialiseerde zender Motors TV toont de volledige race vanuit Monza live.

Met de overwinning tijdens de première op het Circuit de Catalunya zorgden Jos Verstappen en Peter van Merksteijn voor heel wat aandacht in de media, zowel in eigen land als internationaal. "We hebben heel veel reacties gehad, een beter debuut hadden we ons niet kunnen voorstellen", zegt teameigenaar Peter van Merksteijn. Jos Verstappen kijkt ook met plezier terug op zijn eerste race met de Porsche RS Spyder. "Mijn terugkeer in de racerij na twee jaar en dan meteen zo'n succes, dat was super!"

Terwijl Jeroen Bleekemolen dit weekend op het Circuit de Catalunya in de Porsche Mobil1 Supercup gaat proberen om het succes te evenaren dat Verstappen en Van Merksteijn daar eerder deze maand in de Le Mans Series behaalden, komen de winnaars van Barcelona als leiders in het klassement van de LMP2-categorie naar Monza voor de tweede LMS-race van het seizoen. De "1000 kilometer van Monza" behoort tot de absolute klassiekers in de autosport, de historie van de wedstrijd gaat terug tot 1953.


Jos Verstappen kent het 5,793 kilometer lange circuit nabij Milaan vanuit zijn Formule 1-tijd. In 2000 eindigde hij er als vierde tijdens de Italiaanse Grand Prix. "Ik voel me er altijd goed thuis. Laat remmen is er belangrijk en dat ligt me wel. Er zijn maar weinig bochten op Monza, het circuit bestaat voornamelijk uit lange rechte stukken. Een goede balans bij het aanremmen is erg belangrijk, en dan vanuit de bochten weer voldoende snelheid meenemen voor de rechte stukken. Ik verwacht de voornaamste concurrentie in onze klasse van de andere Porsche-teams. Qua snelheid zit het met de Porsche RS Spyder wel goed, daar heb ik alle vertrouwen in!" Peter van Merksteijn verheugt zich eveneens op het komende raceweekend: "Monza is natuurlijk een prachtig circuit met een schitterende traditie. Het is mooi dat we hier kunnen racen. Het wordt zeker niet eenvoudig, maar we zullen er alles aan doen om ook hier weer een mooi resultaat neer te zetten!"

Op vrijdag 25 april vinden er in Monza van 12.40 tot 13.40 en van 16.25 tot 17.25 uur twee vrije trainingen plaats. Op zaterdag 26 april is er van 10.05 tot 11.05 uur nog een vrije training, gevolgd door de kwalificatie voor de LMP1- en LMP2-prototypes van 14.05 tot 14.25 uur. De warm-up is op zondagmorgen 27 april van 9.00 tot 9.20 uur, de race over een afstand van 173 ronden of 1002,189 kilometer start om 12.50 uur en duurt maximaal zes uur.

Niels Hendrix