"> Max wint weer op Genk - Verstappen.nl

Max wint weer op Genk

Gepubliceerd op 21 april 2008 door Niels Hendrix

Naast de Belgian Rotax Max Challenge rijdt Max Verstappen dit seizoen ook in de Benelux Karting Series. Deze competitie bestaat uit drie rondes (twee in Genk en één in Berghem) van vier races. Op zaterdag 19 en zondag 20 april kwam Max in actie op Genk (België) en was hij zijn concurrentie in de Mini-Max klasse te snel af. Drie maal een eerste en één maal een derde plaats waren genoeg om de overall overwinning op te eisen!

"De eerste race op zaterdag werd door Max gewonnen", vertelt Jos als we hem vragen hoe het weekend verlopen is. "In de tweede race begon het een beetje te regenen en toen was hij iets te enthousiast in de opwarmingsronde waardoor hij spinde en achteraan moest aansluiten. In de eerste bocht na de start reden er vervolgens ook nog drie rijders op elkaar, waar Max ook bij zat. Hij kon door maar had wel een achterstand van ruim 20 seconden opgelopen."
"Dit soort dingen gebeuren", vervolgt Jos. "Het waren moeilijke omstandigheden met die regen en de harde banden waar op gereden wordt maar je ziet dat Max zich vervolgens snel aanpast aan de situatie. Daar waar anderen veel tijd nodig hebben, rijdt Max op de natte baan meteen op de nieuwe limiet. Hij was waanzinnig snel! Max reed zijn achterstand weg en door naar een derde plek."


Max heeft zijn talent niet van een vreemde


Dit keer wél een vlekkeloze start

Op zondag ging het weer als vanouds met Verstappen junior. Hij was de snelste in de kwalificatie en won de derde race met een behoorlijke voorsprong. In de laatste race had Max wel flink wat tegenstand in de persoon van Marijn Kremers. Er ontspon zich een mooi gevecht dat een ronde of zeven duurde. Max trok aan het langste eind en liep daarna een paar tienden per ronde weg en eiste de winst voor zich op. Zo mocht hij na afloop van het weekend weer op de hoogste trede van het podium plaats nemen.

Niels Hendrix