Velen zullen naast de verrichtingen van Jos ook Peter van Merksteijn nauwlettend gevolgd hebben. "> Jos blij met de vele positieve reacties na 1000 km Spanje - Verstappen.nl

Jos blij met de vele positieve reacties na 1000 km Spanje

Gepubliceerd op 10 april 2008 door Niels Hendrix

In zijn column van donderdag 10 april in de Telegraaf blikt Jos terug op zijn eerste LMS race. Hij is blij verrast met hetgeen zijn eerste winst heeft losgemaakt.
"Als een goed begin het halve werk is, dan belooft het een mooi seizoen in de Le Mans Series te worden. Nadat Peter van Merksteijn en ik afgelopen zondag met de Porsche RS Spyder onze klasse wonnen in de 1000 kilometerrace van Barcelona, heb ik veel positieve reacties gekregen. Waanzinnig gewoon. Kennelijk heeft het veel raceliefhebbers beziggehouden en dat heeft me toch wel een beetje verrast. De mensen zijn mij dus blijkbaar niet vergeten en daar kom ik steeds meer achter. Ik moet eerlijk zeggen dat het me goed doet dat de racefans zo enthousiast reageerden."

Velen zullen naast de verrichtingen van Jos ook Peter van Merksteijn nauwlettend gevolgd hebben. In de langeafstandsracerij kun je het namelijk niet alleen af. "Het afgelopen weekeinde heb ik het enorm naar mijn zin gehad", vervolgt Jos. "Niet alleen in de auto, maar ik was ook blij voor mijn teamgenoot Peter dat hij zijn snelheid gevonden had. Ik maakte mij daar in de trainingen wat zorgen over, maar hij pikte het heel goed op. Het was ook fijn samenwerken met het puur Nederlandse team van Van Merksteijn Motorsport. Dat pakt de zaken niet alleen professioneel aan, maar straalt vooral ook een plezierige, ontspannen sfeer uit. Voor mezelf is dat een verademing vergeleken bij sommige van mijn jaren in de Formule 1, waarin je vaak bij aanvang van het seizoen al wist dat het een moeizaam jaar zou worden."


Er is Porsche veel aan gelegen om in de LMP2 categorie te winnen

De eerste reacties na de winst kwamen vanuit de pitpox. Jos daarover: "De hoogste sportbazen van Porsche waren komen kijken en het leuke was dat zij veel in onze box aanwezig waren om de race en onze verrichtingen te volgen. Ze vonden het op zijn Duits gezegd 'Soeper'. Ook teammanager Frans Verschuur was na afloop zo blij dat hij mij bij de arm nam en riep: "Kom, je moet naar het podium." Ik moest daarover zo lachen dat ik zei: 'Ja, maar hoe? Ik ben dat niet meer gewend!'"
Enkele uren na de race nam Jos het stuur alweer in handen. Dit keer echter niet van de Porsche RS Spyder maar van zijn eigen auto. "Ik heb ook al een voorproefje gekregen van hoe het in de 24 Uur van Le Mans zal toegaan. Dan zal ik nog meer achter het stuur zitten dan de bijna vier uur van afgelopen zondag, maar dat had te maken met mijn zoon Max. Na de race moest ik met hem meteen naar huis terugrijden omdat zijn schoolvakantie erop zat en hij maandagochtend weer moest beginnen. Die terugreis was nog langer en vermoeiender dan de race vanwege sneeuw in Noord-Frankrijk en Luxemburg. Daardoor kwam Max een half uurtje te laat in zijn klas. Ik heb daarvan de schuld maar op me genomen."

Niels Hendrix