Reacties na de LMP2 winst

Gepubliceerd op 07 april 2008 door Niels Hendrix

Bij de racepremière van de Porsche RS Spyder in de Le Mans Series (LMS) heeft het team "Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur" meteen de eerste race van het seizoen 2008 gewonnen in hun klasse. In de 1000 km race van Spanje op circuit de Catalunya bleven zij niet alleen alle veertien andere LMP2 auto's voor maar werden ze ook nog zesde in de totaaluitslag.

Jos Verstappen: "Ik moest, zeker in het begin, wel even wennen aan al het verkeer op de baan, want dat is voor mij natuurlijk een volstrekt nieuwe situatie. De snelheidsverschillen zijn vaak enorm en na zes, zeven rondjes zaten we al volop tussen de langzamere auto's uit de GT2-klasse. Daar moet je veilig voorbij zien te komen en dat is een kwestie van doseren, terwijl je natuurlijk ook nog gewoon je eigen race rijdt. Na twee jaar afwezigheid had ik niet op een betere terugkeer in de racerij kunnen hopen."

Peter van Merksteijn: "Het ging enorm goed. Zo'n enorm success voor Porsche en voor ons team bij onze eerste race in de LMS, het is gewoon fantastisch!"
Porsche-sportdirecteur Hartmut Kristen: "Het team heeft een prima prestatie geleverd. Deze overwinning is een nieuw hoofdstuk in de toch al zo succesvolle geschiedenis van onze Porsche RS Spyder."

Niels Hendrix