"> Jos tevreden met kwalificatie - Verstappen.nl

Jos tevreden met kwalificatie

Gepubliceerd op 05 april 2008 door Jo Vleugels

Uit Barcelona liet Jos Verstappen weten tevreden te zijn met de kwalificatie vanmiddag. Het bleek dat het sportief reglement van de serie, zoals dat op meerdere sites te downloaden is, niet meer helemaal aktueel is. De kwalificatie wordt gereden tijdens een 20 minuten durende sessie, waarbij je zelf mag weten wanneer je naar buiten gaat. Er moet één snelle ronde gereden worden. Die ronde telt, verder niets. Wel is het zo dat banden niet gewisseld mogen worden.

Jos Verstappen: "Het is erg belangrijk dat je op goede banden je rondje kunt rijden. Daar ik erg vlug op volle snelheid kan komen, was het de bedoeling dat we niet lang op de baan zouden blijven. Helaas werd er net een rode vlag gezwaaid toen ik naar buiten ging."


"Na één rondje ben ik toen weer even naar binnen gegaan, maar dan is de temperatuur uit de banden en je pikt toch altijd wat rubber op bij het naar binnen rijden. Dat heeft alles bij elkaar toch wat tijdverlies gekost. Maar goed, een vijfde plek is natuurlijk niet slecht, zeker als je bedenkt dat ik ook één van de snelle Audi's uit de LMP1 serie achter me gelaten heb. Ik heb dan ook goede hoop op een goed resultaat morgen!"

De tijden van de uitzending op tv kun je terugvinden in een eerder nieuwsbericht.

Jo Vleugels