scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

McLaren verliest vijf plaatsen

Gepubliceerd op 22 maart 2008 door Niels Hendrix

Beide McLaren coureurs zijn vijf plaatsen naar achteren gezet op de startopstelling. Heikki Kovalainen en Lewis Hamilton starten daardoor niet als derde en vierde maar als achtste en negende. De straf is het gevolg van een incident in de kwalificatie waarbij Nick Heidfeld en Fernando Alonso benadeeld werden.

Het McLaren duo bleef in het laatste deel van de kwalificatiesessie op de ideale lijn rijden terwijl ze rustig terugreden naar de pits. Vooral de BMW coureur Heidfeld werd opgehouden en deed zijn beklag bij de race stewards. Zij oordeelden dat Kovalainen en Hamilton een gevaarlijke situatie hadden veroorzaakt.
Heidfeld, die net als Alonso twee plaatsen naar voren schuift, verwelkomt de uitspraak van de stewards. "Ik win twee plaatsen. Dat is beter dan zevende starten. Ik vond dat ik gehinderd werd in mijn laatste ronde en blijkbaar zien de stewards dat ook zo. Ik werd net als Alonso opgehouden en verloor tijd", aldus de Duitser. McLaren liet weten niet tegen de straf in beroep te zullen gaan.

Niels Hendrix