scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

De Grand Prix van Groot Britannië 1998 is er een...

Gepubliceerd op 12 juli 1998 door Verstappen Info Page

De Grand Prix van Groot Britannië 1998 is er een die niet gauw zal worden vergeten. De race begon op een kletsnatte baan, hoewel het op dat moment niet regende. De meeste coureurs startten dan ook op intermediate-banden. Jos Verstappen en Rubens Barrichello waren een van de weinigen die op normale banden met groeven startten. Na verloop van tijd begon het harder te regenen en verwisselden de meeste coureurs hun banden voor echte regenbanden.

Tot ronde 27 vielen alleen Frentzen en Hill uit, maar daarna begon het uitvalfeest. Achtereenvolgens vielen Herbert, Salo, Tuero, Rosset, Trulli, Coulthard en helaas ook Jos en Rubens uit. Jos moest zijn wagen met een motorprobleem naast de kant zetten na een goede race te hebben gereden, waarbij hij constant voor teammaat Rubens Barrichello lag. Rubens spinde een ronde later en viel ook uit.

Het einde van de race was bizar. De race werd tot ronde 43 geleid door Mika Hakkinen. Door twee gespinde auto's en de bakken regen die inmiddels uit de lucht vielen besloot de wedstrijdleiding een safety-car in te zetten. Hierdoor verdween de voorsprong van Hakkinen op Schumacher en Irvine als sneeuw voor de zon. Nadat de safety-car van de baan was verdwenen werd Hakkinen al snel ingehaald door Schumacher omdat Hakkinen even van de baan schoot omdat hij eerder al een stukje voorvleugel was kwijtgeraakt.

Drie ronden voor het einde kreeg Michael Schumacher te horen dat hij nog binnen moest komen voor een stop-and-go penalty. Toranosuke Takagi kreeg ook een time penalty van de race stewards. Michael deed dit pas in de allerlaatste ronde waardoor lange tijd onduidelijk was wie de race nu had gewonnen. Uiteindelijk werd Michael Schumacher toch aangewezen als winnaar. Mika Hakkinen was dus tweede en Eddy Irvine derde. De voorsprong van Hakkinen op Schumacher in het algemeen klassement bedraagt nu nog maar twee punten. Voor een volledig overzicht kun je terecht op onze seizoen pagina.