scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Te koop: Toro Rosso

Gepubliceerd op 18 maart 2008 door Niels Hendrix

Dietrich Mateschitz heeft samen met mede-eigenaar Gerhard Berger zijn Formule 1 team Toro Rosso te koop gezet. Voor de aanvang van het seizoen 2010 wil het tweetal de renstal hebben overgedragen aan een nieuwe eigenaar.
Tot op heden werden geruchten die in de richting van een verkoop wezen, stelselmatig ontkend.

De reden voor het van de hand doen, is het nieuwe Concorde Agreement dat vanaf 2010 het gebruik van klantenchassis' verbiedt. Mateschitz ziet niet hoe hij het junior team van Red Bull dan nog kan voortzetten. Mateschitz: "Het is geen geheim meer dat we Toro Rosso willen verkopen. Met ingang van 2010 worden er andere regels van kracht en dan is ook de synergie tussen onze twee teams verboden wat betreft het ontwerpen en bouwen van de auto's".
"Vandaar de noodzaak om met slechts één team door te gaan", legt de Oostenrijkse miljardair uit. "De verkoop van Toro Rosso zal niet tijdens seizoen 2008 worden afgerond, maar zeker voor 2010."


De handdoek in de ring voor Toro Rosso

Op de F1 paddock doen ondertussen al de eerste namen van mogelijke kopers de rondte. In Melbourne bezocht Roustam Tariko, een Russische zakenman, op uitnodiging van Gerhard Berger het Italiaanse team. Ook de naam van Tony Teixeira wordt gefluisterd als mogelijke kandidaat. De voorzitter van de A1GP werd al eerder in verband gebracht met de Formule 1 ten tijde van de verkoop van het voormalige Spyker F1 team.

Niels Hendrix