scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Mika Hakkinen, Michael Schumacher, Jacques Villeneuve én Jos Verstappen waren...

Gepubliceerd op 11 juli 1998 door Jo Vleugels

Mika Hakkinen, Michael Schumacher, Jacques Villeneuve én Jos Verstappen waren de uitblinkers in de kwalificatieritten voor de Grand Prix van Groot Brittanië. Hakkinen vanwege zijn pole positie met 1.23.271, Schumacher en Villeneuve omdat zij de toch onverslaanbaar geachte McLaren van Coulthard achter zich hielden en Jos Verstappen omdat hij in zijn tweede Grand Prix voor Stewart zijn toch algemeen gerespecteerde teamgenoot Rubens Barrichello achter zich liet. Het was spannend voor Jos: hij had zijn 12 ronden er op zitten en teammaat Rubens kon nog één snelle ronde neerzetten, maar Rubens haalde het nét niet: slechts 42/1000ste kwam hij te kort. Jos werd 17e, Rubens 18e. Jacky Stewart kan tevreden zijn om zijn beslissing: dit was Jan Magnussen nog geen een keer gelukt dit seizoen.

Jos naderhand: "Natuurlijk ben ik tevreden met het feit dat ik sneller ben dan Rubens maar ik ben niet tevreden met onze positie in het geheel genomen. De auto heeft nog steeds last van onderstuur bij de voorwielophanging. De auto is gedurende de dag beter geworden maar we zijn nog steeds ver weg van waar we willen zijn. Door zijn opzet is Silverstone helaas een circuit dat elke wegliggingsprobleem benadrukt. Ik kan nu alleen maar hopen op een goede race morgen en als het regent, ja wie weet?"

Ondertussen was er ook een spannende wedstrijd aan de gang om de pole. In eerste instantie leek het of niemand Hakkinen kon bedreigen totdat Schumacher in zijn derde poging tot op 0,45 seconde naderde. In zijn allerlaatste poging leek het zelfs of hij Mika kon kloppen: in de eerste meetsectie was Michael 0.01 sneller, maar maakte een stuurfout in de tweede sectie waarmee hij zijn snelle ronde verknoeide. Jacques Villeneuve reed een erg mooie kwalificatie door een zeer scherpe derde tijd neer te zetten en daarmee Coulthard achter zich latend. Diezelfde Coulthard moet waarschijnlijk problemen met zijn McLaren gehad hebben, want normaal presteert hij toch wel beter dan een achterstand van 1 seconde op teamgenoot Hakkinen.
Verder opvallers, maar dan in negatieve zin, waren de Benettons, die in tegenstelling tot het begin van het seizoen amper mee konden komen en zich tevreden moesten stellen met de 11e en 12e startplaats.

Voor een volledig overzicht kun je terecht op onze seizoen pagina.