scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max begint nieuwe kartseizoen voortvarend

Gepubliceerd op 03 maart 2008 door Niels Hendrix

Terwijl Jos in het in Zuid-Frankrijk zijn rondjes draaide in de Porsche RS Spyder, was zijn zoon Max aan de slag in Genk. Hij reed daar op zondag 2 maart zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgian Rotax Max Challenge. Max kon dus niet op de vertrouwde monteur Jos rekenen maar er was een goede vervanging gevonden in de vorm van de oud-monteur van Giedo van der Garde.

Max begon het seizoen op dezelfde wijze als hij het vorige afgesloten had: winnend! Alle drie de manches werden gewonnen en Max was daar -terecht- trots op. "Ik heb gewonnen!", was het eerste dat hij Jos telefonisch liet weten. "Het was een hele aardige en goede monteur. Hij kon alles goed uitleggen en het ging heel goed." Max was zelfs zo te spreken over zijn tijdelijke hulp dat hij uit blijdschap de gewonnen beker aan de monteur schonk.


Max moest er voor knokken maar deed zijn startnummer eer aan

Het moet gezegd worden dat de concurrentie ondertussen niet heeft stilgezeten. Er werd dan wel drie keer gewonnen in België maar het was twee keer krap aan. Max heeft deze eerste wedstrijd meer moeten inhalen en vechten voor zijn positie dan in het hele vorig seizoen. Op de laatste manche na dan want die werd wel met de gebruikelijke voorsprong afgesloten.

Niels Hendrix