In de ochtendtraining reed Van Merksteijn Motorsport een vierde tijd in het algemene klassement. Dat was tevens de snelste tijd in de LMP2 klasse en maar liefst 2,7 seconden rapper dan de tweede LMP2 auto.
"Het circuit was even wennen voor me", aldus Jos. "Het is een heel overzichtelijk en groot circuit en het is daardoor lastig om te zien waar je precies moet insturen. "> Zondagochtend op Paul Ricard - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Zondagochtend op Paul Ricard

Gepubliceerd op 02 maart 2008 door Niels Hendrix

Vandaag is Jos Verstappen samen met zijn teamgenoten Jeroen Bleekemolen en Peter van Merksteijn en het voltallige team "Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur" begonnen aan de tweedaagse test ter voorbereiding op de Le Mans Series. De ochtenduren verliepen voorspoedig op circuit Paul Ricard, dat eigendom is van Bernie Ecclestone. De Porsche RS Spyder liep als een zonnetje en er werden van meet af aan competitieve tijden neergezet. Het was dan ook niet nodig om veel aan de set-up van de auto te veranderen.

In de ochtendtraining reed Van Merksteijn Motorsport een vierde tijd in het algemene klassement. Dat was tevens de snelste tijd in de LMP2 klasse en maar liefst 2,7 seconden rapper dan de tweede LMP2 auto.
"Het circuit was even wennen voor me", aldus Jos. "Het is een heel overzichtelijk en groot circuit en het is daardoor lastig om te zien waar je precies moet insturen. De bochten lopen heel breed aan en knijpen vervolgens. Dat was dus even wennen maar het ging wel goed."

De heren coureurs zijn met drie man en kregen alle drie hun baantijd. Jeroen begon en reed ongeveer 25 ronden, Jos deed er 18. "Peter gaat vanmiddag flink wat rijden, die heeft wat meer tijd nodig dus het is zaak dat hij het meeste rijdt."
Jos vervolgt: "Het is een leuk circuit en er zijn veel auto's hier. Daardoor moet je veel inhalen maar word je ook vaak opgehouden. Ook als je er net op nieuwe banden rijdt, dus het is af en toe moeilijk om een goede rondetijd te rijden. Maar we kunnen hier prima 'spelen' en er is genoeg waar we nog aan kunnen werken."

Niels Hendrix