scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Deelnemerslijst LMS 2008

Gepubliceerd op 12 februari 2008 door Niels Hendrix

De Automobile Club de l'Ouest (ACO), de organisatie van de Le Mans Series (LMS), heeft de deelnemerslijst voor 2008 bekend gemaakt. Daarop staan maar liefst 50 teams in de vier verschillende klasses en 15 deelnemers in de klasse LMP2. In die laatste klasse, voluit "Le Mans Prototype 2", zal Jos Verstappen voor team "Van Merksteijn by Equipe Verschuur" uitkomen.
Het is de klasse die -in tegenstelling tot LMP1- niet op fabriekssteun leunt maar waar auto's onderhouden worden door privé teams. Zoals bekend neemt Jos daarin deel in een Porsche RS Spyder (voorzien van Michelin banden) samen met teambaas Peter van Merksteijn en Jeroen Bleekemolen. Een compleet Nederlands team dus.

Als we de deelnemers in de LMP2 klasse nader bekijken, zien we dat er nog twee andere teams met een Porsche RS Spyder aan de start zullen verschijnen. Het Zwitserse Horag Racing (met o.a. Jan Lammers achter het stuur) en het Deense Team Essex, dat op Dunlop rubber rijdt. Verder is ook de top vier van vorig jaar (RML, Quiffel ASM Team, Barazi Epsilon en Saulnier Racing) weer present. Concurrentie genoeg dus.
Een eerste indicatie van de snelheid van "Van Merksteijn by Equipe Verschuur" ten opzichte van de andere teams zullen we op 2 en 3 maart op Paul Ricard (Frankrijk) te zien krijgen wanneer de gezamenlijke testdag voor de Le Mans Series is.

Klik hier voor de volledige deelnemerslijst van de Le Mans Series 2008.

Niels Hendrix