scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Tijdens de tweede sessie van de vrije training voor de...

Gepubliceerd op 10 juli 1998 door

Tijdens de tweede sessie van de vrije training voor de Grand Prix van Engeland zijn de Williams rijders goed voor de dag gekomen. Zij verbeterden hun tijden behoorlijk - net zoals het merendeel van de andere rijders overigens - en geraakten op plaatsen 3 en 4 (HH Frentzen net voor Jacques Villeneuve), op 0,4 seconden achter David Coulthard die nu eens met 1.25.640 net 0,1 seconde sneller was dan zijn teamgenoot Mika Hakkinen.

Ook Jos Verstappen verbeterde zijn tijd gestaag tijdens deze tweede sessie en kwam uiteindelijk uit op 1.1 seconde onder zijn eerste tijd. Hij belandde daarmee op de 16e plaats. Teamgenoot Rubens die tijdens de eerste sessie amper op de baan was geweest deed het nog beter en kwam met 1.28.339 op de 14e plaats en daarmee was hij 0,6 seconde sneller dan Jos.

Na afloop verklaarde Jos: "We hebben nog steeds last van onderstuur met de auto. Inmiddels hebben we alles uitgetest en uitgedacht en er moet nu iets radicaal veranderen aan de auto om het onderstuur probleem op te lossen. Mijn rijstijl is anders dan die van Rubens. Ik ga hoekiger de bocht door, net als bijvoorbeeld Michael Schumacher, in tegenstelling tot Rubens die de bochten vloeiender neemt. Hierdoor heb ik meer last van het onderstuur probleem dan Rubens. In het geheel genomen ben ik overigens absoluut niet ontevreden. Het verschil met Rubens blijft zo'n 6/10 seconde. Door een foutje heb ik overigens een setje bandje verknald doordat ik bij het inremmen mijn banden een keer goed blokkeerde en daardoor een vlakke kant kreeg op de banden."

Eddie Irvine die bij de eerste sessie in zijn eerste ronde van de baan geraakte, zette nu een 5e tijd neer voor Michael Schumacher op de 7e plaats, die als een van de weinigen zijn eerste tijd niet verbeterde.

Voor een volledig overzicht kun je terecht op onze seizoen pagina.