Jos past stoeltje Porsche RS Spyder

Gepubliceerd op 17 januari 2008 door John ter Meer

Jos Verstappen is vandaag naar Oosterhout afgereisd om bij Verschuur Racing zijn stoeltje te passen voor het Le Mans Series avontuur in de Porsche RS Spyder. Nog anderhalve maand en dan staat de eerste serieuze test op het programma voor de mannen van het team 'Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur', waarvoor ook Jeroen Bleekemolen en Peter van Merksteijn achter het stuurtje kruipen. En na deze test, een maand later, van 4 t/m 6 april, is de eerste 1000 km race op het Circuit de Catalunya in Barcelona, Spanje.


Jos kijkt in de cockpit: méér ruimte dan in een F1 auto.

"Zo'n stoeltje aanmeten is niet in een uurtje gebeurd", weet Jos te melden als we hem in de loop van de middag aan de telefoon hebben. Dat neemt al gauw een gehele dag in beslag. Na Jos zijn ook nog de andere twee coureurs aan de beurt. "Qua postuur ben ik de grootste en de breedste", legt Jos uit. "Als mijn stoeltje past, dan passen die andere stoeltjes óók. Daarom zijn ze eerst met die van mij begonnen."


Het schuimen kan beginnen.

Ook wat stoeltjes passen betreft is het voor Jos even wennen. "Voordat ze met de stoel beginnen moet ik eerst goed in de auto passen. Je hebt in deze auto veel meer ruimte dan ik gewend ben. De cockpit van een F1 auto is een stuk krapper. Je gaat eerst zoeken naar een goede positie en als je die gevonden hebt wordt begonnen met het schuimen. Éérst de achterkant en dan de rest. Daarna wordt alles afgetaped, geschuurd, de positie van de gordels worden ingesneden en als het goed is heb ik dan een perfecte zitpositie. Het passen van dit stoeltje is misschien nog wel belangrijker dan in mijn F1 tijd want de tijd die je in de cockpit doorbrengt, zéker bij de 24-uurs race, is aanmerkelijk langer."


Nog even blijven zitten Jos!

Komende tijd is er gelukkig weer veel nieuws over Jos te melden, dit mede tot vreugde van de redactie van deze site. Óók is er hopelijk snel nieuws over mogelijkheden om naar de 24 Uur van Le Mans te gaan; Achter de schermen wordt druk gewerkt aan onder meer een vliegreis naar Le Mans voor een compleet raceweekend om Jos van dichtbij te kunnen volgen. Daarbij staat ook een pitsbezoek op het programma en nog veel meer. En dat alles tegen de scherpste tarieven. Hou de site dus weer ouderwets in de gaten!

John ter Meer