Dakar Rally 2008 afgelast

Gepubliceerd op 04 januari 2008 door John ter Meer

De Dakar Rally 2008 is vandaag officieel afgelast. Tijdens een persconferentie liet de organisatie weten de veiligheid in Mauritanië niet te kunnen waarborgen. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de organisatie besluit de gehele rally van de kalender te schrappen.

Naar aanleiding van de moord op vier Franse toeristen in Mauritanië vorige maand besloten de Franse autoriteiten een negatief reisadvies uit te vaardigen. De Dakar-karavaan zou van 11 tot en met 19 januari Mauritanië aandoen om er negen etappes af te werken. De Franse autoriteiten hebben de Dakar organisatie al verschillende malen gewaarschuwd voor terroristische aanslagen tijdens het verblijf in Mauritanië.
De dreiging zou komen uit de hoek van Al Qaida, een organisatie die in het verleden al vaker met laffe aanslagen vele onschuldige slachtoffers gemaakt heeft. De organisatie heeft uiteindelijk gehoor gegeven aan de waarschuwingen van de Franse autoriteiten want de veiligheid voor de Dakar rally en haar deelnemers heeft terecht de hoogste prioriteit.

John ter Meer