scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Extra foto's Porsche RS Spyder

Gepubliceerd op 31 december 2007 door John ter Meer

Hierbij presenteren we nog wat extra foto's van de Porsche RS Spyder waarmee Jos Verstappen de Le Mans Series gaat rijden. Met dank aan fotograaf Bas Kaligis die de foto's van de carbon zwarte VM Motorsport Porsche schoot.


Een beauty!

Deze 500 pk sterke Porsche RS Spyder is een open sportprototype in de klasse LM-P2 volgens het reglement van de Automobile Club de l'Ouest, organisator van de 24 Uur van Le Mans. De monocoque is van koolstofvezel en omdat de auto onder meer geprogrammeerde kreukelzones en een geïntegreerde veiligheidstank heeft voldoet hij aan de modernste veiligheidseisen.


De 500 PK sterke V8-motor



De achterzijde die de rest van het veld hopelijk vaak te zien krijgt

Een mechanisch sperdifferentieel en tractiecontrole zorgen voor optimale tractie. Voor de neerwaartse druk zorgen verstelbare vleugels en een diffuser achter.



De wielophanging omvat verstelbare dubbele triangels voor en achter. Ook de veren, schokdempers en stabilisatoren zijn verstelbaar. De RS Spyder wordt aangedreven door een V8-racemotor met een blokhoek van 90 graden, een cilinderinhoud van 3,4 liter en een vermogen van ongeveer 500 pk. De motor is gekoppeld aan een sequentiële zesversnellingsbak.

John ter Meer