"> Jos rijdt Le Mans Series in Porsche RS Spyder! - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos rijdt Le Mans Series in Porsche RS Spyder!

Gepubliceerd op 26 december 2007 door Niels Hendrix

Jos Verstappen zal in 2008 met een Porsche RS Spyder in actie komen in de 1000-kilometerraces van de Le Mans Series (LMS). Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract van het team Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur en zal uitkomen in de LMP2 klasse.

Naast de vijf 1000-kilometerraces van de LMS staat ook de deelname aan de 24 Uur van Le Mans op het programma. Daarvoor moet het team echter nog wel uitgenodigd worden door de Automobile Club de l'Ouest (ACO), de Franse organisatie van het wereldberoemde evenement.
Jeroen Bleekemolen en Peter van Merksteijn complementeren het rijderstrio bij Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur. Deze twee coureurs hebben o.a. met hun eerdere deelname aan Le Mans al veel ervaring in de lange-afstandsracerij. Voor Jos is het een nieuwe stap in zijn carrière: "De Porsche RS Spyder is een heel goede auto en ik heb alle vertrouwen in het team. Ik kijk dan ook erg uit naar deze nieuwe opgave."

"Ik verheug me erop om komend seizoen weer te kunnen racen, en dan natuurlijk vooral in de 24 Uur van Le Mans. Dat is voor iedere coureur een hoogtepunt", vertelt Jos. "Het rijden van lange-afstandsraces met pitstops en rijderswissels is helemaal nieuw voor mij en ik zal dan ook nog veel moeten leren, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Porsche is natuurlijk een fantastisch merk met jarenlange ervaring en enorme successen in de autosport en ook het team bestaat uit mensen die weten hoe het op dit niveau werkt, dus wat dat betreft zijn alle factoren aanwezig."


Peter van Merksteijn en Jos Verstappen zetten hun handtekening


Alle ingrediënten voor een succesvolle samenwerking zijn aanwezig

De Porsche RS Spyder is een speciaal voor de lange-afstandsracerij gebouwd sportprototype. In de American Le Mans Series won deze auto acht van de twaalf races en werden er en passent zelfs concurrenten uit de sterker geachte LMP1 klasse verslagen. Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur is één van de drie teams die van Porsche Motorsport de kans krijgen om deze auto voor het eerst in Europa in te zetten. Van Merksteijn heeft de preparatie en het onderhoud van de auto aan de specialisten van het team van Frans Verschuur heeft toevertrouwd. "Het is een fantastische auto en een fantastisch project", zegt Peter van Merksteijn, de teameigenaar.

Niet alleen over de auto maar ook over de twee coureurs die hem gaan vergezellen is de uit de race- en rallysport afkomstige Van Merksteijn enthousiast. "Jeroen Bleekemolen is voor mij echt de 'coming man' van dit moment, terwijl we met Jos Verstappen niet alleen een grote naam in huis hebben, maar ook iemand die zijn sporen in de autosport heeft verdiend. Qua ervaring kan ik natuurlijk niet aan hen tippen, maar ze hebben me allebei beloofd dat ze mij mee zullen trekken en ik zal er van mijn kant natuurlijk alles aan doen om qua conditie en snelheid zo goed mogelijk te presteren."

Ter voorbereiding aan de vijf races van elk 1000 kilometer waaruit het seizoen van de Le Mans Series bestaat, zal Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur een uitgebreid testprogramma afwerken met de Porsche RS Spyder. Onderstaande data kunnen door de Verstappen fans alvast in de agenda genoteerd worden!

Kalender Le Mans Series 2008
2 & 3 maart              Test Paul Ricard (Frankrijk)
4, 5 & 6 april           1000 km Circuit de Catalunya, Barcelona (Spanje)
25, 26 & 27 april        1000 km Monza (Italië)
9, 10 & 11 mei           1000 km Spa-Francorchamps (België)
15, 16 & 17 augustus     1000 km Nürburgring (Duitsland)
12, 13 & 14 september    1000 km Silverstone (Groot-Brittannië)

Kalender 24 Uur van Le Mans 2008
1 juni                   Officiële testdag op Le Mans
14 & 15 juni             24 Uur van Le Mans

Niels Hendrix